Onderwijsloket West-Brabant live

Regionale Aanpak Personeelstekort West-Brabant (RAP) heeft het afgelopen jaar een heleboel werk verzet en daarmee prachtige resultaten geboekt. Het onderwijsloket is daar een goed voorbeeld van. Dit digitale loket hebben we samen met negen VO-scholen in West-Brabant en met Curio, Tilburg University en Fontys gerealiseerd. Via het loket informeren we de verschillende doelgroepen over het aanbod aan trajecten en opleidingen voor een baan in het onderwijs.

De opleidingstrajecten worden gepresenteerd per doelgroep volgens een zogeheten gestructureerde klantreis. De informatie wordt in tekst, schema's en in animatie-vorm aangeboden. Ook is er een loketfunctie vanuit de opleiders geïmplementeerd, die vanaf januari 2022 een eigen telefoonnummer heeft.

Kandidaten matchen we met vacatures in het onderwijs en geven hen inzicht in baankansen. Alle vacatures van de aangesloten RAP-scholen staan in één overzicht gepresenteerd. Daarnaast kunnen herintreders, zijinstromers, hybride docenten en gastdocenten zichzelf aanmelden voor een baan in het onderwijs. Ben je werkzaam in het onderwijs en wil je in de mobiliteit, ook dan is het mogelijk om aan te melden. Kijk daartoe bij de doelgroep: "Werkzaam in het onderwijs".

Wij verzorgen vanzelfsprekend ook informatiebijeenkomsten. Deze vinden plaats op 25 januari 2022 en op 24 februari 2022. Kijk voor meer informatie op: https://onderwijsloketwestbrabant.nl/informatiebijeenkomsten/

Na de bijeenkomsten volgt het high-potentials traject, zodat mogelijke kandidaten kennis kunnen maken met het werken in het onderwijs. Inmiddels hebben we al veel succesverhalen en zijn we blij met de nieuwe kandidaten op onze scholen. Voor meer informatie over onze activiteiten kijk op: www.rapwb.nl

Tot ziens op ons loket: www.onderwijsloketwestbrabant.nl
Media
  • Onderwijsloket