Het schoolgebouw

Het JTC verzorgt onderwijs op twee 2 locaties. Zit je in mavo 3 of mavo 4, dan volg je al je lessen in het gebouw aan de Azaleastraat. Alle andere leerjaren zitten op de locatie Burgemeester Schneiderlaan.

De Azaleastraat – mavo 3 en 4

Als je in mavo 3 en 4 zit, heb je op de Azaleastraat je eigen onderwijsruimte. Het is een ruim gebouw. Weliswaar wat oud, maar wel heel gezellig. Het gebouw heeft een eigen aula, eigen plein, eigen sportzaal, en alle voorzieningen die nodig zijn om goed onderwijs te volgen. Je hebt hier ook je eigen conciërge, je eigen teamleider, je eigen decaan, je eigen conrector en een relatief klein team docenten dat er de lessen geeft.         

De Burgemeester Schneiderlaan - onderbouw

In het gebouw aan de Burgemeester Schneiderlaan heb je als onderbouw-leerling je eigen ruimtes. Je hebt hier je eigen schoolplein aan de achterzijde van het gebouw, een eigen ingang in het schoolgebouw, eigen lockerruimten op de 1e verdieping, eigen theorielokalen en je eigen leerpleinen met computers en alle faciliteiten. De teamleiders en de conrector onderbouw hebben hun kantoren in de onderbouw-verdieping.  

De Burgemeester Schneiderlaan – gedeelde ruimtes

De aula, practicumruimten voor science en de bètavakken en voor Kunst&Cultuur zijn gedeelde ruimtes met de bovenbouwleerlingen.  

De Burgemeester Schneiderlaan – bovenbouw havo en vwo

Ben je een leerling van de bovenbouw havo en vwo, dan breng je de meeste tijd door op de 2e verdieping aan de Schneiderlaan. Daar heb je het voorplein als je eigen terrein waar je niet gestoord wordt door voetballende jongerejaars. Ook heb je dan je eigen ingang naar het schoolgebouw en je eigen leerplein met alle ICT-faciliteiten. Ook de decaan, teamleider bovenbouw en conrector hebben hun kantoren op deze afdeling.  

Mediatheek en Leerpleinen

We hebben op school een mediatheek en leerpleinen <<link naar 7.2.3>> De leerpleinen hebben een afmeting van ongeveer vijf leslokalen. Ze zijn ingericht met gezellige meubelen in verschillende kleuren, met ICT-werkplekken met printfaciliteit, en met samenwerkingstafels en individuele werkplekken. Je krijgt hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om actief te leren. Op YouTube kun je een filmpje over het werken op het leerplein  bekijken.