Het schoolgebouw     

Het JTC verzorgt de lessen in de gebouwen aan de Schneiderlaan/ Commandobaan.

In het gebouw aan de Burgemeester Schneiderlaan heb je als onderbouw-leerling je eigen ruimtes. Je hebt hier je eigen schoolplein aan de achterzijde van het gebouw, een eigen ingang in het schoolgebouw, eigen lockerruimten op de 1e verdieping, eigen theorielokalen en je eigen leerpleinen met computers en alle faciliteiten. De teamleiders en de conrector onderbouw hebben hun kantoren in de onderbouw-verdieping. 
De catering, practicumruimten voor science en de bètavakken en voor Kunst&Cultuur zijn gedeelde ruimtes met de bovenbouwleerlingen.  De onderbouw heeft de beschikking over een eigen aula. 

Onze D-vleugel (zo noemen wij het aparte gebouw op onze campus) is beschikbaar voor klassen mavo3 en 4, aangevuld met andere (meestal 3e) klassen.  In deze vleugel is een eigen aula, een eigen leerplein, een eigen catering en zijn de kantoren van de betrokken teamleiders, decanen en begeleiders.

Ben je een leerling van de bovenbouw havo en vwo, dan breng je de meeste tijd door op de 2e verdieping aan de Schneiderlaan. Daar heb je het voorplein als je eigen terrein waar je niet gestoord wordt door voetballende jongerejaars. Ook heb je dan je eigen ingang naar het schoolgebouw en je eigen leerplein met alle ICT-faciliteiten. Ook de decaan, teamleider bovenbouw en conrector hebben hun kantoren op deze afdeling.  
De bovenbouw heeft een eigen aula.

Mediatheek en Leerpleinen

We hebben op school een mediatheek/ bibliotheek en leerpleinen. 
De leerpleinen zijn kenmerkend voor het JTC. Ze hebben een afmeting van ongeveer vijf leslokalen. Ze zijn ingericht met gezellige meubelen in verschillende kleuren, met ICT-werkplekken met printfaciliteit, en met samenwerkingstafels en individuele werkplekken. Je krijgt hier letterlijk en figuurlijk de ruimte om actief te leren. Op YouTube kun je een filmpje over het werken op het leerplein  bekijken.