Schrijversbezoeken

Afgelopen weken hebben enkele nationaal bekende schrijvers een bezoek gebracht aan het JTC. Onze leerlingen maken zo op een andere manier kennis met literatuur en de manier waarop het schrijven van een boek tot stand komt.

Hans van Oosterbosch en Joost Schijns zijn op bezoek geweest om eerste en tweede klassen te vertellen over hun laatste boek. Zij zijn allebei docent (geweest) in het PO en dus goed op de hoogte van de leeservaringen van onze leerlingen. Danielle Bakhuis was de week te gast en heeft diverse workshops verzorgd aan onze tweede klassen mavo.

In het voorjaar 2022 ontvangen we verder nog Ellen Deckwitz, zij is dichteres, schrijfster, theatermaakster en columniste. Ze schrijft onder meer voor NRC Next, NRC Handelsblad en De Morgen. Zij gaat een lezing geven voor al onze (T)V5-leerlingen. Manon Uphoff onder ander bekend van haar onlangs verschenen roman "Vallen is als vliegen". Zij zal een lezing geven voor al onze (T)V6-leerlingen.

Verder verwachten we nog Ernest van der Kwast, Ozkan Akyol, Alex Bogers, Elfie Tromp, Margje Woodrow en hopelijk (hij is erg druk bezet) Splinter Chabot. Wordt vervolgd dus!
Media
  • Schrijversbezoek Danielle Bakhuis1