IB: 100% geslaagd

Ook in dit bijzondere examenjaar hebben de examenkandidaten Tweetalig VWO een grootse JTC-traditie in stand gehouden: 100% van hen is geslaagd voor het internationale examen International Baccalaureat.

Het is niet vanzelfsprekend dat 100% slaagt. Coördinator Mevrouw Van Tulder legt dat uit: 'Het is zeker niet bij alle scholen in Nederland dat 100% slaagt - en dat jaar in jaar uit. Dat is een gevolg van de heel gestructureerde en georganiseerde manier waarop wij op het JTC ons IB-programma inrichten en uitvoeren. Met véél nadruk op goed geschoolde docenten voor álle Engelstalige vakken, met een gespecialiseerde docent die het IB-vak Engels geeft en met veel aandacht voor goede roostering en leermiddelen. Die aandacht betaalt zich terug in de resultaten.'

Het JTC heeft daarbovenop nog gekozen om álle examenkandidaten examen te laten doen op 'higher level' en niet op het 'standard level'.  De eisen zijn dan natuurlijk hoger, en alle leerlingen hebben ook dit jaar weer aan die vereisten voldaan.
Voor de docenten was daarbij dit jaar een extra handicap dat het de eerste maal was dat er examen werd gedaan in een vernieuwd examenprogramma, dat breder is en tegelijk ook dieper in de vaardigheden die van de beheersing van de taal worden gevraagd. 

Al met al: een resultaat waarop de school, de docenten ,de examenkandidaten en al hun familie zeer trots op mogen zijn. 
Media
  • IMG_5057