De rector vanaf 1 oktober

Aan de medewerkers, leerlingen, ouders/ verzorgers en relaties van het JTC.


Het afgelopen schooljaar heeft de rector-bestuurder 
van het Jan Tinbergen College, de heer Charles van Wettum, ons bericht dat hij het JTC aan het einde van dit kalenderjaar zal verlaten. Na ruim 15 jaar succesvol leiding te hebben gegeven aan het JTC gaat Charles vanaf 30 december 2021 met vervroegd pensioen. 
 

Per 1 oktober 2021 zal Charles zijn bevoegdheden als bestuurder van Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Roosendaal (SOVOR) – de stichting waar het JTC onder valt – én het rectoraat van het JTC overdragen aan zijn opvolger.  

We zijn Charles veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet en toewijding voor het JTC. Charles laat een in alle opzichten schitterende school achter. Met betrekking tot het afscheid van Charles zal nadere berichtgeving nog volgen. 

  

 

Met het vinden van een nieuwe rector-bestuurder van het JTC is de Raad van Toezicht van SOVOR de afgelopen maanden druk bezig geweest. In dit verband is menig gesprek gevoerd met Charles, de conrectoren, stafleden, de MR bestaande uit geledingen van personeel en ouders en leerlingen, de sollicitatiecommissie, werving & selectiebureaus en bijvoorbeeld ook het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal.  

Dit heeft geleid tot een breed gedragen profielschets voor de nieuwe rector-bestuurder van het JTC op basis waarvan de zoektocht naar de nieuwe rector-bestuurder is ingestoken. En in die zoektocht zijn we geslaagd. 

Het doet de Raad van Toezicht dan ook deugd om u vandaag mede te kunnen delen dat de heer Jeroen van den Oord vanaf 1 oktober 2021 de nieuwe rector-bestuurder van het JTC is. 

  

 

Jeroen is een energieke, ervaren directeur en bestuurder die zijn sporen heeft verdiend in het middelbaar beroepsonderwijs en het primair onderwijs.  

Tot 1 oktober 2021 is Jeroen voorzitter van het college van bestuur van Stichting Onze Wijs in Vlissingen. Onder Onze Wijs vallen 11 basisscholen. Met Jeroen haalt het JTC een gedreven, ambitieuze bestuurder binnen die ook weet wat het is om ‘krijt aan de vingers’ te hebben.  

Wij zijn ervan overtuigd dat het Jeroen en de rest van het team van het JTC zal lukken om het JTC een nog betere en fijnere school te laten zijn dan het nu al is; een school waar het prima vertoeven is voor leerlingen en personeel en waar goed en uitdagend onderwijs wordt gegeven. 

  

Heel veel dank, Charles! Heel veel succes, Jeroen! 

  

Namens de Raad van Toezicht van SOVOR, 

Robert van t ZelfdeVoorzitter van de Raad van Toezicht 

Media
  • 2016 Rector Charles van Wettum - groot  2