Stemlokaal in het JTC

Nadat het JTC al eerder deze week scholierenverkiezingen organiseerde, herbergt de school op woensdag 17 maart ook een officieel stemhokje. Hoe doet de school dat in deze tijd van Corona-maatregelen?
Rector Charles van Wettum legt dit uit: 'Gelukkig hebben we noodlokalen op ons terrein staan. Zo'n noodlokaal heeft behalve een officiële ingang ook een nooddeur als uitgang - hierdoor kunnen de gebruikers van het stemlokaal langs de ene deur naar binnen en langs de andere weer naar buiten. Dat is een perfecte regeling. Bovendien hoeven mensen niet door de gangen: de lokalen staan op het plein, ze zijn buitenlangs bereikbaar via de poort bij de A-vleugel en bezoekers kunnen het terrein weer verlaten via de poort bij de nieuwe D-vleugel. Voor stemmers een ideale situatie.
Voor het parkeren kunnen stemmers gebruik maken van het grote parkeerterrein met de ingang aan de Takspui. Daar is altijd ruimte genoeg. Al met al een veilige situatie, zowel voor stemmers als voor onze eigen leerlingen en medewerkers - ze komen elkaar alleen op het plein tegen en daar is voldoende ruimte om netjes afstand te houden.'

Het JTC vindt het belangrijk om het stemhokje binnen de poort te hebben. "We laten op deze manier ook aan leerlingen zien dat democratie en politiek onderdeel zijn van onze maatschappij en dus van ons dagelijks leven. Hoe je ook stemt, waar je idealen ook liggen, het is belangrijk dat je deelneemt aan onze maatschappij. Dat heten burgerschapsvaardigheden." 



Media
  • thumbnail_20210316_083119