YouthGoals op JTC

Samen met WijZijnTravers en Gemeente Roosendaal gaat het JTC meedoen aan YouthGoals, een project voor maatschappelijke activering van leerlingen. Doelgroep voor deze actie is leerjaar 2 van al onze afdelingen.  

WijZijnTraverse verzorgt aan het begin van dit traject een informatie- en motivatiebijeenkomst voor de leerlingen. Deze bijeenkomst is gepland voor 11 februari. Uiteraard is dit online - leerlingen krijgen de uitnodiging via hun Magister-agenda. Het valt onder schooltijd en is onderdeel van het (verplichte) lespakket.

 

Wat gaan we doen?

WijZijnTraverse zal onze leerlingen stimuleren om projecten te gaan verzinnen en uitvoeren, gericht op maatschappelijke participatie. In deze de Corona-tijd ervaren veel leerlingen saaiheid, gebrek aan contact met leeftijdsgenomen. Het is daarom belangrijk dat er activiteiten komen waarin leerlingen samen dingen doen, 'maatjes-zijn', elkaar steunen en helpen, dingen doen voor andere leerlingen die passen bij wat leerlingen op dit moment voor problemen ervaren. En wie kunnen zulke activiteiten beter verzinnen en uitvoeren dan leerlingen zelf?

WijZijnTraverse heeft ervaring met dit project in Bergen op Zoom - daar zijn ze heel enthousiast over. Voor het project in Roosendaal is een nieuw team van professionele jeugdwerkers en activitetenbegeleiders samengesteld.

 

Over enkele weken zal het project ook een activiteit krijgen voor een tweede doelgroep, namelijk leerlingen die hun profielwerkstuk zouden willen doen met een maatschappelijk onderwerp. Daarvoor komt binnenkort een aparte informatiesessie, daarover volgt nog nadere informatie.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op bijvoorbeeld:

'#YouthGoals - skillz on the move’ komt naar Roosendaal (wijzijntraversegroep.nl)

https://roosendaal.nieuws.nl/nieuws/65046/project-youthgoals-helpt-roosendaalse-jongeren-bij-maatschappelijke-diensttijd/

Media
  • Vacature
  • file