Examenregeling 2021 aangepast

De Rijksoverheid heeft beslissingen genomen over de Examenregeling voor deze zomer (CSE 2021). Hierover is zojuist een mail verstuurd naar alle examenleerlingen en hun ouders/ verzorgers.  Hieronder de tekst van deze mail:

Aan de medewerkers en leerlingen van het JTC en hun ouders/ verzorgers

Beste collega's, leerlingen, ouders en verzorgers,

Zojuist is het besluit over het Centraal Schriftelijk Examen 2021 gepubliceerd. U vindt de regeling hier: 
De VO-Raad heeft de eerste informatie over uitwerking al gepubliceerd, u vindt die hier:
Op dit moment is dit de officiële berichtgeving, er komt ongetwijfeld nog verdere informatie over de precieze uitwerkingen.

Conclusies op dit moment:
  • het schriftelijk examen gaat door en is een volledig volwaardig examen;
  • er komt een mogelijkheid tot spreiding van examens over twee zittingen, én er komt een extra herkansing;
  • er komt een verlenging van het schooljaar voor examenkandidaten van enkele weken, die kan worden ingezet voor de voorbereiding voor (sommige) examens;
Hoe het precies in de praktijk gaat worden, bijvoorbeeld hoe de regels rond spreiding en herkansingen worden, is nu nog niet duidelijk. Dat zullen we zeker na de kerstvakantie gaan horen. Er komt ongetwijfeld meer informatie van de VO-Raad over de verdere regelgeving en invulling. 

We zullen op het JTC met betrokkenen gaan kijken op welke manier wij de wettelijke voorschriften op de beste manier vorm kunnen gaan geven. Dat overleg starten we op na de kerstvakantie - we komen hier zo snel mogelijk op terug.
Op dit moment is het goed dat we weten waarop we ons met onze examenkandidaten voorbereiden: een écht examen, met ruimere mogelijkheden voor voorbereiding, planning en herkansing. We gaan ons daar goed op voorbereiden!

Ik wens nu alle leerlingen nog succes met de schoolexamens - je kunt ze doen in de wetenschap dat het écht is en zinvol.
Daarna is de ontspanning van de kerstvakantie nodig en verdiend. Na de vakantie gaan we ons voorbereiden op het komende examen.

Met vriendelijke groet,
J.Charles van Wettum
Rector JTC
Media
  • logo ro