Auteur Danielle Bakhuis op JTC

Op dinsdag 8 december komt opnieuw een auteur op het JTC, dit keer in Mavo3. Ieder schooljaar maken leerlingen kennis met één of twee bekende en minder bekende auteurs. Dit jaar is Danielle Bakhuis onze gast. Zij schrijft al meer dan 10 jaar boeken voor jongeren.

Vanaf 10.00 uur tot ongeveer 14.00 uur geeft zij workshops 'schrijven' aan leerlingen van Mavo3. Het bezoek is onderdeel van het leesbeleid op het JTC: lezen is leuk, lezen maakt je rijker. 

Van haar website www.daniellebakhuis.nl
Zolang ik mij kan herinneren, wil ik schrijfster worden.

Ik begon met kleine, grappige stukjes over mijn eigen leven. Een paar van die teksten stuurde ik eind HAVO op naar het meidentijdschrift Fancy. En met succes! Ik kreeg een maandelijkse column waarin ik mocht schrijven over alles dat me als 17-jarige bezighield. Dit beviel zo goed, dat ik een paar jaar later ook als redacteur bij Fancy aan de slag kon.

Ik ging ondertussen journalistiek studeren in Zwolle, bleef schrijven voor verschillende tijdschriften (Nickelodeon, Cosmopolitan, Viva) en besloot op mijn zesentwintigste uitgeverij Ploegsma te benaderen met een idee voor een non-fictie boek over de liefde. Dit werd het boek Love & Leed, de liefdesgids voor meiden.

Later volgden enkele jeugdromans waarvan Wraak en Zes Seconden de bekendsten zijn. Ik ben nog steeds werkzaam als journalist  bij GIRLZ en CosmoGIRL.

Bij Best of YA (Unieboek|Het Spectrum) zijn twee spannende Young Adults verschenen: De eliminatie en De executie. Met Halloween kwam Nederlands’ eerste jeugdhorror uit: Clownsnacht. En goed nieuws: de volgende jeugdhorror komt Halloween 2020 uit!


Media
  • Danielle Bakhuis 1