Oproep JTC ivm overlast

Roosendaal heeft deze dagen veel overlast van groepen jongeren die wijken op hun kop zetten. Iedereen in Roosendaal weet wat er gebeurt - de kranten staan er vol van.  Mensen voelen zich onveilig en kunnen niet slapen, huisdieren zijn doodsbang, er ontstaat schade. 

De leiders lijken (jong-)volwassenen te zijn, ze komen deels van buiten Roosendaal. Jongeren uit Roosendaal worden professioneel verleid om mee te doen en diensten te verrichten. Bijvoorbeeld in de vorm van een soort games met beloningen krijgen ze taken zoals politiebewegingen melden. Zo worden ze verleid tot dingen die hun eigen buurten en ook henzelf beschadigen. Dit kan gaan over jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar - de leeftijd van een middelbare school. Het is niet ondenkbaar dat er ook JTC-leerlingen bij betrokken zijn.

Zoals iedereen weet: de politie treedt streng op. Relschoppers worden opgepakt, en onder de noodverordening leidt dit tot een strafblad - dat kan ook gelden voor meelopers en jongelui die 'toevallig' op een verkeerde plaats zijn.

De oproep van het JTC aan alle middelbare scholieren, zowel van het JTC als van andere scholen: b
lijf thuis, ga niet kijken, ga niet meedoen, neem er afstand van!

Laten we trots zijn op onze stad, respect tonen voor andere mensen en huisdieren en bezittingen. Natuurlijk heeft iedereen last van de corona maatregelen - de gemeente en burgemeester staan open voor ideeën van en voor jongeren om daarmee om te gaan.


Media
  • Roosendaal