JTConStage in Corona-stijl

Aanstaande maandag 23 november zou het kunnen dat je in de gang van het JTC  plotseling oog in oog komt te staan met een sultan of een haremdame!

Op maandag 23 november vindt het tweejaarlijkse JTC-toneelspektakel JTConStage plaats. Het thema dit jaar is 'Aladdin'. Net zoals vorige jaren is het project volledig opgezet, georganiseerd, geproduceerd en uitgevoerd door leerlingen. Vanaf het eerste idee tot en met teksten, audities en rolverdelingen, choreografie, techniek, regie, kleding en requisiten, in alles hebben leerlingen de lead gehad en zijn docenten ondersteunend geweest - écht JTC, dus.
Vanwege de coronamaatregelen wordt de voorstelling deze keer minder grootschalig dan we gewend zijn. Het stuk wordt op school opgevoerd (op het kunstplein) en er zullen er alleen voorstellingen zijn voor leerlingen -  helaas mogen als gevolg van de Corona-maatregelen volwassenen dit jaar niet komen kijken naar de voorstelling.

Op maandagmiddag komen tijdens hun mentoruur enkele brugklassen kijken. Na schooltijd is er voor geïnteresseerde leerlingen uit andere klassen gelegenheid om (op inschrijving) de voorstelling te komen bewonderen.
Leerlingen die meespelen of bij de organisatie betrokken zijn zullen deze maandag niet in de reguliere lessen aanwezig zijn.

Met vriendelijke groet,
Namens de begeleidende docenten, Anne-Marie Doll

=======================================
Onderstaand stukje is geschreven door het JTConStage-team:

Geachte heer/mevrouw,

 Maandag 23 november voeren wij JTC On Stage op. Normalerwijs is JTC On Stage een musical wat voor en door leerlingen wordt georganiseerd. Echter is door corona een volwaardige musical te organiseren erg lastig, daarom zijn wij een andere weg ingeslagen. Wij hebben namelijk besloten om 'Aladdin the experience' te organiseren. Dit houdt in dat de leerlingen een route op het kunstplein lopen, waar ze het verhaal Aladdin kunnen beleven. Elementen van een musical zijn echter wel terug te vinden. De leerlingen gaan namelijk o.a. kijken naar een dans, zangstukje, theaterscène en meer!
De zelfgemaakte kostuums en decor kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. De leerlingen zijn geïnformeerd m.b.t. hoe ze kunnen inschrijven.
De corona-regels worden natuurlijk in acht genomen en mondkapjes zijn dan ook verplicht.

Hopelijk bent u nu zo goed mogelijk geïnformeerd. 
Met vriendelijke groeten,
De meiden van het JTC On Stage team.
Media
  • OIP