Voorlichting over profiel- en studiekeuze Havo en Vwo

In week 49 vindt dit jaar de profielkeuzeweek plaats voor de klassen Havo3 en (t)Vwo3. Er zullen een aantal lessen anders worden ingevuld. Roosterwijzigingen krijgen leerlingen via Magister. De activiteiten zijn belangrijk: nadenken over je beeld bij de toekomst, waar wil je naar toe, wat zijn je idealen, waarvan krijg je energie - en dan de centrale vraag: welke opleidingen zou je kunnen volgen om jouw toekomst voor jezelf dichterbij te brengen, en welk profiel moet je kiezen om al die opties voor je toekomst open te houden?

Een stap verder in het proces zijn de examenkandidaten. Na hun slagen (veel succes daarmee!) moet een vervolgstudie worden gekomen. Ook voor hen zijn er komende tijd activiteiten: de VOS (Voorlichting Op Studie). Doelgroep hiervoor is Hqvo% en (t)Vwo 5 en 6. De activiteit vindt plaats op DONDERDAG 26 november, in de middag. 
Er zijn verschillende voorlichtingsronden. Iedere voorlichtingsronde worden er 30-48 voorlichtingen gegeven over verschillende HBO en WO instellingen. Iedere mentorklas zal in één lokaal zitten en de leerlingen volgen individueel drie voorlichtingsrondes. Tussen de rondes door is er mogelijkheid tot gesprek met mentor/klasgenoot/docent/voorlichter. 
Voor (T)VWO 6 is deze activiteit optioneel. Hier is toe besloten, omdat er dit jaar weinig mogelijkheden zijn om de hogescholen te bezoeken. Deze kleinschalige opzet is wellicht fijn om nog meer te weten te komen over de studie.

Uiteraard zullen de lessen voor H5 en (T)V5 deze middag komen te vervallen. 

 

Media
  • Studiekeuze