Voorlichting voor Groep8ers

Leerlingen van Groep8 zijn natuurlijk op zoek naar goede informatie: naar welke middelbare school wil je straks gaan? Een belangrijke keuze!
Door Corona krijg je die informatie op een iets andere manier dan in andere jaren.

Op 17 november zijn er 's avonds Voorlichtingsbijeenkomsten voor leerlingen en ouders. We vertellen dan alles over het JTC en er is gelegenheid tot het stellen van vragen. Doelgroep zijn de ouders, maar leerlingen van Groep8 mogen natuurlijk meekijken!
De voorlichtingsbijeenkomsten worden volledig online. We werken samen met álle scholen voor Voortgezet Onderwijs in de regio, zodat iedereen alle informatie goed kan vinden.
Voor deze voorlichtingsbijeenkomsten moet je je opgeve.
Informatie vind je hier: https://www.jtc.nl/2020/11/04/scholenmarkt-op-17-november/
Direct je opgeven voor de voorlichtingen op 17 november kan hier: 
https://eennieuwe.school/




Op 14 december 
is de Voorlichtingsavond Tweetalig en JTeCh.  Échte JTC-onderwerpen, dus. Ook die avond wordt als gevolg van de Corona-maatregelen volledige online.
Dit is een speciale voorlichting door het JTC -  hiervoor moet je je bij het JTC opgeven: let dus op het nieuws daarover. Je vindt alle informatie op deze speciale pagina daarvoor - informatie over andere activiteiten op  www.jtc.nl .


In december en januari zijn er op woensdagmiddagen Meeloopdagen.  
'Gewone' vakken, of tickets, of Tweetalig of JteCh - er is van alles mogelijk. We gaan proberen deze middagen in het gebouw van het JTC te organiseren - je kunt dus dan ook de sfeer in de school proeven.
Maar de ruimte is wel beperkt, dus inschrijving is nodig. Dat gaat via onze JTC-Groep8-website, dus kijk op www.jtc.nl
Let op: door veranderende regelingen rond Corona kan de organisatie hiervan nog anders worden ...



Op 30 januari 
is de JTC-OpenDag - het jaarlijkse feest. Het JTC gaat proberen om een écht bezoek aan de mooie gebouwen mogelijk te maken (maar we weten natuurlijk nog niet wat Corona nog gaat doen ....). Maar helaas: zo gezellig druk als vorige jaren mag niet - dus er komt een inschrijving voor. We gaan werken met verschillende perioden en per periode een beperkt aantal mensen in het gebouw.
Met andere VO-scholen zijn afspraken gemaakt over de data zodat je zoveel mogelijk naar verschillende scholen kunt om kennis te maken.
Inschrijving  voor de OpenDag van het JTC 
gaat via onze Groep8-website, dus kijk op www.jtc.nl
 
Op 3 en 4 maart 2021 zijn de Aanmelddagen. Op die dag moet je langskomen bij de school waar je in schooljaar 2021-2022 naartoe wilt. Voor het JTC kun je voor die dagen na de Open Dag een bezoekmoment reserveren zodat je niet hoeft te wachten.
Lees alles over de aanmelddagen op deze link , of ga naar www.jtc.nl
 

Volop mogelijkheden dus, om vast te zien of het JTC bij je past .... Wij hebben er in ieder geval zin in om je op één van onze voorlichtingsmomenten te ontmoeten!

Media
  • JTC voorlichting