Ouderavond via Teams

Van 7 tot en met 10 september zijn de JTC-kennismakingsavonden voor ouders gepland. Die gaan natuurlijk door, maar door de Corona-regels kunnen wij die toch tamelijk massale bijeenkomsten niet op school organiseren. Wij doen dat daarom via een online-verbinding, in onze MicroSoft-omgeving is dat dus met het programma Teams. Dit is hetzelfde programma dat ook al gebruikt is voor ons afstandsonderwijs.

Ter voorbereiding wordt er op school bij leerlingen aandacht gegeven aan de werking van deze vorm van online-vergaderen. Leerlingen die vorig schooljaar meededen met afstandsonderwijs kennen het al, onze nieuwe brugklassers worden er tijdens een les op school nog in getraind - het vindt dan plaats op de leerlinglaptop.

Voor de verbinding maken wij gebruik van een link die in de agenda van de leerling staat. De leerling moet dus zelf op zijn eigen Magisteraccount inloggen. In de agenda staat de link die de leering (of u) moet aanklikken om de verbinding te leggen. Dat kan vanaf enige minuten voor aanvang van de bijeenkomst, zodra de docent de bijeenkomst op 'aan' zet komt er dan contact.
Verdere informatie ontvangen ouders van de teamleiders en mentoren. 

Het is niet optimaal, dat realiseren we ons. Het 'niet op school zijn' is ook een gemis omdat u daarmee het gevoel van onze gebouwen mist en niet deelt met uw kind. Jammer, wij hadden het ook liever anders gezien ....
Mocht u naar aanleiding van de voorlichtingsbijeenkomst of om andere redenen toch nog nader contact met de mentor willen hebben, dan kunt u altijd rechtstreeks contact opnemen. Individuele ouders kunnen wij wel op school ontvangen.

Media
  • kennismaken