Storing koeling verholpen

Update 25 juni 2020:
De koelmachine is geïnstalleerd en heeft in de nacht van 24 op 25 juni gedraaid. De temperatuur is binnen acceptabele grenzen - wel minder écht koud dan de vaste installatie (wat door sommigen wordt gewaardeerd en door anderen juist niet). De externe machine draait door tot en met de laatste lesdag - en mogelijk bij start van het nieuwe schooljaar als dan de reparatie van onze vaste installatie nog niet is afgerond en de temperaturen daar aanleiding voor geven.

Update 24 juni 2020: 
De reparatie van de koelmachine is niet per direct te realiseren - door de Corona-crisis zijn onmisbare onderdelen niet snel op locatie te krijgen. Om in deze warme dagen toch binnen goed te kunnen werken heeft het JTC een externe koelmachine gehuurd - die wordt vandaag (24 juni) geplaatst - met truck en oplegger wordt hij naar het schoolplein gebracht en met slangen aangesloten op de koelinstallatie die op ons dak staat.  We beginnen direct met koelen, naar verwachting zijn er enige uren nodig om het hele gebouw netjes op temperatuur te krijgen.
Dank aan het Hoofd Facilitaire Dienst dhr Deijkers voor deze snelle en adequate actie!

Bericht 20 juni 2020:

Het JTC heeft momenteel een storing in de koelinstallatie. Daardoor wordt de ingezogen lucht niet gekoeld en is het dus warmer in het gebouw dan wij gewend zijn: ca 24 graden in plaats van de normale 20-21 graden. De storingsdienst komt vandaag langs - we hopen het snel gerepareerd te hebben.

De storing in de koelinstallatie heeft géén invloed op de luchtverversing - die gaat gewoon door. Net zoals op alle andere dagen wordt alle lucht uit het gebouw ongeveer zeven maal per uur ververst: de lucht uit het gebouw (met het relatief hoge CO2-gehalte) wordt afgevoerd naar de buitenlucht. Verse lucht van buiten wordt het gebouw binnengebracht en verdeeld over alle lokalen en andere ruimten. Er is dus géén sprake van stijgende CO2-gehalten of het langer blijven hangen of hergebruiken van al gebruikte lucht.
Als de installatie goed werkt, wordt de binnengeblazen lucht 's winters verwarmd en 's zomers gekoeld om de temperatuur in het gebouw te regelen. Op dit moment is er dus storing in het apparaat dat de binnengekomen lucht koelt - de verse lucht komt wél gewoon binnen.
 
De meeste scholen beschikken niet over luchtkoelinstallatie - op dit moment worden wij erbij bepaald hoe luxe het is dat wij dit normaal wél hebben ;) .
Media
  • 20170515 Gebouw JTC