(t)V3 naar EUR op 23/01

De Huidige (T)V3 leerlingen hebben de afgelopen twee jaar via gastcolleges kennisgemaakt met de academische wereld. Zo zijn er colleges geweest over microbiologie, archeologie, rechten en sterrenkunde.

In de 3e klas gaan we een stap verder: we gaan een universiteit bezoeken. Op 23 januari zullen we met de leerlingen van (t)vwo 3 een bezoek gaan brengen aan de Erasmus Universiteit.  Tijdens een dagdeel nemen de leerlingen deel aan het Erasmus Discovery programma. Via de link onderaan dit artikel kunt u meer informatie vinden over dit programma. Tijdens het andere dagdeel gaan ze schaatsen. 

Om op tijd in Rotterdam te kunnen staan, vertrekt de bus om 07.45 uur. Rond 17.30 uur vertrekken we weer uit Rotterdam en afhankelijk van het verkeer zullen we dan rond 18.45 uur terug op school zijn.

Voorbereiding door de leerlingen:
Dit bezoek is tevens een onderdeel van het profielkeuze traject. De leerlingen hebben al een 5-tal opdrachten gemaakt binnen het online programma “Simulise”. Opdracht 6 gaat over het bezoek aan de Universiteit. Het is de bedoeling dat de leerlingen deze opdracht vooraf goed doornemen en uiterlijk 31 januari (via Simulise) inleveren. Na het maken van opdracht 6 kan ook meteen opdracht 7 (de laatste opdracht) gemaakt en ingeleverd worden. De deadline hiervoor is ook 31 januari.

tps://www.eur.nl/onderwijs/services-voor-scholen/educatie-voortgezet-onderwijs/erasmus-discovery-programme

Media
  • content