Amar speelt Ali op 19/12

Donderdag 19 december hebben we (inmiddels voor de 3e keer), de voorstelling "Amar speelt Ali" in huis gehaald, voor alle 3e klas leerlingen.
10.00 tot 11.00 uur --> mavo3
11.30 tot 12.30 uur --> havo 3
13.00 tot 14.00 uur --> (t)vwo 3
Wat houdt de voorstelling in?
Amar speelt Ali is een voorstelling voor iedereen die conflict zoekt of er juist niet in gelooft. ALI is een hele samenleving in 1 persoon.
Thema
vooroordelen, uitsluiting, multicultureel, discriminatie, cultuur verschillen, pesten, omgangsvormen, humor, islam, Integratie, Inburgering, Angst, Normen en waarden, Vooroordelen, maatschappij, moslim,

Over de voorstelling ALI
Amar speelt Ali is een voorstelling voor iedereen die conflict zoekt of er juist niet in gelooft. ALI is een hele samenleving in 1 persoon.

Cabaret is voor amar een natuurlijke manier om uiting te geven aan wat er in de wereld gebeurt.

Amar speelt ALI houdt ons een meedogenloze lachspiegel voor, die uitvergroot wat we liever verborgen houden. Een hilarisch, maar tegelijkertijd ook tragisch verhaal. Over integratie en discriminatie. Je identiteit verliezen. Keuzes maken.
Amar speelt Ali haakt in op de steeds verdergaande individualisering van onze maatschappij en het gegeven dat elke maatschappij codes en regels heeft hoe we met elkaar om moeten gaan, die elke keer veranderen. Omdat de actualiteit verandert, welvaart verandert en omdat mensen anders omgaan met elkaar, beïnvloedt door maatschappij en actualiteit. Door verdergaande individualisering, ‘we willen het niet meer weten’, geen aandacht voor elkaar, bang zijn voor elkaars cultuur, vooroordelen en onbegrip.

Media
  • Amar