Kahlid Boudou bezoekt JTC-Mavo4

Op 11 september kwam de schrijver Kahlid Boudou het JTC bezoeken - hij gaf twee workshops in mavo4. 

Een verslag van het bezoek: 

Op donderdag 11 september bezocht Khalid Boudou het Jan Tinbergen College. Hij kwam die ochtend helemaal uit Arnhem om de vierdeklassers van de vmbo-afdeling enthousiast iets te vertellen over zijn leven en werk.

Khalid Boudou is auteur van o.a. Het Schnitzelparadijs (2001), Pizzamaffia (2007), Alles of niets (2010), Echte mannen heten geen Haas (2011), Iedereen krijgt klappen (2015) en Pizza Maffia slaat door (2019).

Het boek Pizza Maffia is enkele jaren geleden verfilmd en tijdens zijn presentatie liet hij het verschil zien en horen tussen de acties in de film en die in het boek. Een aantal leerlingen mocht hem hierbij assisteren en zij deden dat erg enthousiast. Ook vertelde hij over de uitgave van zijn nieuw boek ‘Pizza Maffia slaat door’, dat een vervolg is op Pizza Maffia.

Khalid Boudou liet die ochtend zien dat hij beschikt over een enorme fantasie en creativiteit. De leerlingen zaten ademloos te luisteren en stelden interessante vragen over zijn leven als auteur en zijn wens om zelf nog eens een film te maken.

Uit wikipedia: 

Boudou begon met het schrijven van korte verhalen en gedichten. Voor het verhaal De stemmendans ontving hij de El Hizjra-Literatuurprijs.

Hij is vooral bekend geworden door het boek Het schnitzelparadijs uit 2001, dat in 2005 verfilmd werd door Martin Koolhoven, naar een scenario van Marco van Geffen. In 2002 werd het boek bekroond met Het Gouden Ezelsoor.

In november 2005 verscheen zijn tweede boek De president, waarvoor de filmrechten verkocht zijn aan Lemming Film. De filmversie ging in september 2011 in première in de Nederlandse bioscopen.

Zijn derde boek, Pizzamaffia, is verschenen in november 2007. Hij won er de Debuutprijs van de Jonge Jury mee. Het boek werd in 2011 verfilmd door Tim Oliehoek.

Boudou had tot 2012 een wekelijkse column op BNR Nieuwsradio. Een deel van deze columns is gebundeld in het boek Je bent voor of je bent tegen.
Media
  • Khalid-Boudou-915x518