Anglia-examen op het JTC op 11/04

Op donderdag 11 april 2019 zal op het JTC en op zo’n 350 andere scholen in Nederland het Anglia Examen Engels plaatsvinden. Een internationaal examen Engels dat op tien niveaus wordt afgenomen. Van Junior tot Masters. Het is een examen dat wereldwijd wordt aangeboden. Afgelopen schooljaar hebben 137 leerlingen van onze school op verschillende niveaus deelgenomen. Deelname aan Anglia is geheel vrijblijvend en moet gezien worden als een extra mogelijkheid die het JTC biedt, geenszins als vervanger van de reguliere lessen. Met een Anglia Proficiency of Masters Certificate wordt men toegelaten op een groot aantal colleges en universiteiten o.a. in Engeland. 

Stimuleren en structureren

Een echt Engels Examen Engels blijkt veel leerlingen aan te spreken. Het werk wordt op de eigen school gemaakt, vervolgens in Engeland op het Chichester College nagekeken. Na ongeveer 9 weken wordt de uitslag bekend gemaakt en worden de certificaten aan het einde van het schooljaar uitgereikt. Om te zien op welk niveau een leerling zou kunnen deelnemen kan men op Anglia.nl de Online Placement Test maken. In overleg met de docent Engels kan dan het geschikte deelname niveau bepaald worden. Bij twijfel kan u ook rechtstreeks contact met mij opnemen. Onder begeleiding van de docent Engels kunnen er oefenboekjes en oefenexamens gemaakt worden o.a. op het leerplein. De resultaten van deze examens kunnen dan met de docent worden besproken waarna indien nodig verdere hulp en ondersteuning kan worden geboden. 

Al in het bezit van een Anglia Certificate of leerling TVWO

Indien uw zoon of dochter al een hoger certificaat heeft dan bij onderstaand leerjaar staat vermeld, b.v. omdat men al op de basisschool aan Anglia heeft deelgenomen, geef dit dan aan de docent Engels door. Leerlingen van TVWO slaan bepaalde examens over en beginnen op een hoger niveau. Leerlingen van MAVO 4 kunnen op een aantal MBOscholen verder met Anglia of zich op het JTC inschrijven voor het volgende niveau. Van deze mogelijkheid maken al een aantal leerlingen gebruik.

Lees meer op de site van Anglia: https://www.anglia.nl/

Het examen wordt op het Jan Tinbergen op donderdag 11 april afgenomen. Eerst luistervaardigheid, daarna het schriftelijke gedeelte. Bij ziekte of afwezigheid, bijvoorbeeld door een bezoek aan de orthodontist, is men het geld kwijt. Meer informatie over Anglia kunt u vinden op: www.anglia.nl Voor deelname aan dit examen op individuele, vrijwillige basis zijn de volgende kosten verbonden:

Preliminary   30,-  
Intermediate  57,-
Elementary   39,-  
Proficiency  74,-
Pre-Intermediate  45,-  
Masters  90,-

Er wordt rekening gehouden met Dyslexie als men dit op de deelnamekaart vermeldt en er een dyslexierapport op school aanwezig is!

Als uw zoon of dochter mee wil doen, vul dan de deelnamekaart in en laat uw zoon of dochter deze inleveren tezamen met het geld in een dichte envelop bij zijn/haar docent Engels. De deelnamekaart is te verkrijgen bij de docent Engels. Definitief inschrijven kan t/m woensdag 20 februari. Indien u nog vragen heeft kunt u mailen naar pbt@jtc-roosendaal.nl

Met vriendelijke groet,
Mevr. P. Baaten
Hoofd Sectie Engels JTC

Media
  • ll-netherlands