JTC4Afrika in BNdeStem

In de scholenbijlage op 9 januari geeft BNdeStem extra aandacht aan betekenisvolle excursies. Download HIER het artikel.

Het artikel geeft aandacht aan het project JTC4Africa, waarin jaarlijks ongeveer 20 JTC-leerlingen een ontwikkelingsland bezoeken, daar kennismaken met cultuur, natuur en vooral mensen, meehelpen in een school, opbouwwerk doen. De leerlingen moeten hun reiskosten zelf verdienen, ze zorgen voor hun eigen voorbereiding, ze geven na afloop voorlichting in JTC-klassen over hun ervaringen. Enkele JTC-docenten zorgen voor begeleiding.
De school verzamelt jaarlijks ook via de GoedeDoelActie geld in dat voor een heel groot deel naar de doelen gaat die door de leerlingen bezocht worden.  Zo bereikt het project veel doelstellingen: bewustwording van zowel de leerlingen die de reis maken als van alle luisteraars bij de voorlichtingen, ondersteuning van onderwijs in ontwikkelingslanden, een zinvolle inhoud voor de GoedeDoelActie die dicht ligt bij de belevingswereld van leerlingen.
Trekker van JTC4Afrika is JTC-docent Wiskunde dhr Van Wezel.

Andere internationale JTC-projecten
Naast JTC4Africa heeft het JTC meer internationale activiteiten:
- Het Polen-project, een uitwisseling voor 3e jaars leerlingen samen met een Oost-Europese school, met nadruk op natuurbeheer en fotografie.
- Internationale reizen van alle voorexamenklassen naar belangrijke Europese steden met programma's vol cultuur, natuur, soms sport.
- Uitwisselingsprogramma's met andere Europese scholen, soms voor Tweetalig VWO en soms ook breder. Betrokken partnerscholen zijn er op dit moment uit o.a. Chartres, Rome en Gent.
- Korte excursies naar internationale bestemmingen in onze directe omgeving, soms in het kader van  gekozen Tickets, soms in het kader van Tweetalig VWO, soms in het weekend op basis van open inschrijving (en dat meestal  met 'shopping' als culturele invulling ;) ).

Voor meer informatie: bezoek de OpenDag met het speciale lokaal rond reizen en activiteiten. Kijk voor de OpenDag op www.jtc.nl, voor meer zakelijke informatie op www.jtc-roosendaal.nl .
 

Media
  • Screenshot 2019-01-09 at 10.25.34