Lezing 'Gamen & verleidingen' 12/04

In samenwerking met preventie van Novadic-Kentron organiseert de oudercommissie van het JTC een voorlichtingsavond voor ouders over games en andere verleidingen: 

Games en andere verleidingen

Onze kinderen staan bloot aan allerlei verleidingen. Hoeveel tijd en energie steken ze in games en wat zijn daar de gevolgen van? Hoe slecht is alcohol, en waarom, wat gebeurt er met hen als ze vóór hun 18e jaar drinken? Hoe kun je het beste omgaan met apparaten thuis? Wat als mijn kind heel veel gamet? Welke gevolgen heeft blowen voor je brein en voor je studieprestaties?

Tijdens deze avond gaat het over preventie en kennismaking met welke verleidingen er zijn. Elk kind komt in aanraking met games, met drank, met roken, later ook tijdens het uitgaan mogelijk met andere middelen waarvan we niet willen dat ze die gaan gebruiken. Hoe daarmee om te gaan als ouder, opvoeder? Hoe kunnen we onze kinderen helpen om niet met de groep mee te doen, om eigen keuzes te maken?

Handvatten worden geboden en opgehangen aan de ontwikkelingen in het puberbrein.  De richtlijnen die voorkomen uit onderzoek en adviezen van pedagogen. Iedere ouder heeft een eigen opvoedstijl. De handvatten worden interactief besproken zodat ieder zijn eigen vertaling kan maken naar de eigen situatie. 

Datum: donderdag 12 april 2018
Tijd: 19.30- ongeveer 21.30 uur
Locatie: JTC, Burgemeester Schneiderlaan 2
Lokaal B.104

 Spreker is Roeland van Roosmalen, preventiewerker van Novadic-Kentron.

We verzoeken u vriendelijk u zo mogelijk aan te melden via info@jtc-roosendaal.nl. Maar ook als u zich niet hebt aangemeld, bent u van harte welkom !

De leden van de oudercommissie. 
 

Media
  • Oudercommissie.jpg