Roken, alcohol & drugs

De gebouwen en terreinen  van het JTC zijn volledig rook- en alcoholvrij. Er zijn voor rokende leerlingen, medewerkers of bezoekers géén aangewezen plekken waar  gerookt kan worden, niet binnen de school en ook niet op het terrein (dat is: binnen de hekken).
De afspraken over roken gelden ook voor elektronische rookvervangers. 

JTC-feesten zijn volledig rook- en alcoholvrij, ook wanneer ze buiten de JTC-terreinen worden georganiseerd. Bij de ingang controleren we steekproefsgewijs op indrinken. Als we je vragen om te blazen, is het verplicht  om daaraan mee te werken - niet meewerken betekent: geen toegang.  
De afspraak is NIX; blaas je te veel, dan mag je niet naar binnen. We bellen je ouders om te laten weten dat je naar huis komt. Let op: NIX is niet veel! Eén  consumptie een half uur eerder kan teveel zijn! Wees wijs, want wat de meter aangeeft, dat geldt - er wordt niet over gediscussieerd!

Het in de schoolgebouwen, op de terreinen van de school of tijdens activiteiten van de school gebruiken van of in bezit hebben van alcohol of (andere) drugs, het bewaren van alcohol of drugs voor anderen, en het op andere manieren betrokken zijn bij bezit, vervoer of gebruik van alcohol of drugs is niet toegestaan.
Informatie over beleid en sancties hierbij (en ook voor bijvoorbeeld wapens) kun je vinden het Leerlingenstatuut. Bij overtreding van de wet wordt er door de school aangifte gedaan bij de politie.