Roosterwijzigingen en lesuitval

In Magister ontvangen leerlingen de informatie over hun rooster en over roosterwijzigingen.
Uitval van het 1e lesuur wordt zo snel mogelijk na 07.30 uur gepubliceerd.
Roosterwijzigingen worden behalve in Magister ook op school gepubliceerd op de monitoren die in alle afdelingen hangen.

Lesuitval verminderen

Het JTC heeft een systematiek om de gevolgen van ziekte, vergaderingen en scholing van personeel voor lesuitval te minimaliseren. De maatregelen die hiervoor genomen zijn, zijn:
1. Voor vergaderingen van onderwijsteams en werkgroepen zijn de dinsdagmiddag en donderdagmiddag ingeroosterd. Vrijwel al deze vergaderingen staan op die middagen gepland en de lesuitval daardoor is dus laag.
2. Rapportvergaderingen beginnen meestal halverwege de middag en duren tot in de avond. Hierdoor houden we de lesuitval in de week van de rapportvergaderingen minimaal. Soms werken we ook in die weken met een verkort rooster.
3. Collectieve scholing voor het personeel plannen we - voor zover intern door de school georganiseerd - aan het eind van de middag en in de avonden. Hierdoor houden we de lesuitval minimaal.
4. Voor incidentele lesuitval als gevolg van ziekte en andere onvoorspelbare oorzaken heeft het JTC een vervangingssysteem, waardoor wij bijna de helft van de incidentele lesuitval kunnen opvangen met collega's die uren van de zieken overnemen. Deze opvang concentreren we in de onderbouw. Leerlingen in de bovenbouw stellen we in de gelegenheid bij tussenuren en incidentele lesuitval zelfstandig te studeren in de mediatheek of op het leerplein.
5. Bij structurele lesuitval als gevolg van ziekte zoeken we naar vervanging. Uitval als gevolg van zwangerschap en ouderschapsverlof wordt volledige vervangen. Het is niet altijd mogelijk alle lessen te vervangen. Met name voor lesuitval door ziekte op het eerste lesuur is het  meestal niet mogelijk om snel een vervangende docent op te roepen.