Kwaliteitzorg

Het JTC heeft een intern systeem voor kwaliteitzorg. De onderliggende nota is bijlage onderaan dit item. Elementen hieruit zijn:

a. jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder leerlingen
b. jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder ouders
c. jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder medewerkers
d. jaarlijks structurele evaluatie van examenresultaten en doorstroomresultaten
e. participatie in wederzijdse audits met andere VO-scholen in de regio
f. een vierjaarlijkse beleids- en uitvoeringscyclus rond Schoolplan, jaarlijkse schoolactiviteitenplan (met twee evaluatiemomenten per schooljaar), jaarlijkse teamactiviteitenplannen (met twee evaluatiemomenten per schooljaar) en jaarlijkse sectieplannen (met twee evaluatiemomenten per schooljaar). 

Het systeem voor kwaliteit is gebaseerd op de PDCA-cyclus. Vanuit het schoolplan wordt jaarlijks een schoolactiviteitenplan gemaakt (dat tweemaal per jaar op voortgang wordt gecheckt). Het schoolactiviteitenplan wordt in de teams vertaald naar teamactiviteitenplannen (die ook tweemaal per jaar op voortgang worden gecheckt). Jaarlijks worden de uitkomsten van evaluaties en onderzoeken gebruikt om verbeteracties op te starten, die een plek krijgen in het activiteitenplan voor het volgende schooljaar.

Openbare onderzoeksresultaten zijn te vinden op www.scholenopdekaart.nl , de gegevens over het JTC staan achter deze link. 
Een groot aantal onderwijsresultaten is in samengevatte vorm opgenomen in het bestuursverslag dat een onderdeel is van de jaarstukken die te vinden zijn als bijlage in het item achter deze link.