Gescheiden ouders

Gelukkig gaat de communicatie tussen gescheiden ouders over de schoolcarrière van hun kind meestal goed. Ouders maken gezamenlijk keuzes, communiceren daarover goed met hun kind,  met elkaar en met de school. Het belang van de leerling is hiermee optimaal gediend.

Voor situaties waarin de communicatie niet goed verloopt, hanteert het JTC een speciaal hiervoor opgesteld protocol. Uitgangspunt daarvan is:
 
a. het is de verantwoordelijkheid van ouders met ouderlijk gezag om met elkaar over de belangen en de schoolcarrière van hun kind te communiceren en samen de daarvoor benodigde keuzes te maken.

b. de school kiest nooit partij tussen ouders en zal altijd blijven voldoen aan de wettelijke plicht van informatieverstrekking aan alle betrokken partijen.

c. de school respecteert en volgt uiteraard alle wettelijke beschikkingen en juridische uitspraken - het is de verantwoordelijkheid van de ouder(s) om de school hiervan voldoende onderbouwd op de hoogte te stellen.

d. de school communiceert niet met verzorgers (inclusief stiefouders) die niet het ouderlijk gezag over de leerling hebben, alsof zij de ouders zijn. Dit kan wél en uitsluitend als  daarvoor door al degenen die wél het ouderlijk gezag hebben daarvoor toestemming hebben gegeven, óf er rechterlijke uitspraken zijn die het gezag toekennen.

De exacte regeling is weergegeven in de bijlage.