Betrokken ouders en leerlingen

Ouderklankbordgroepen

Er zijn op het JTC vijf ouderklankbordgroepen: één voor de onderbouw, één voor bovenbouw mavo, één voor bovenbouw havo/vwo,  één voor het tvwo en één voor het betatraject van het JTC, het J-TeCh.
Bij een bijeenkomst van de klankbordgroep is een teamleider of conrector aanwezig. Ongeveer éénmaal per kwartaal wordt gesproken over alle zaken die de afdeling specifiek aangaan. De school zorgt voor een agenda, er is altijd ruimte voor het door ouders zelf aanbrengen van gesprekspunten. In de klankbordgroepen ligt de nadruk op de dagelijkse uitvoering van het onderwijs en de school. Ouders in de klankbordgroepen praten en denken mee over ontwikkelingen en geven de school feedback op dingen die goed gaan of juist minder goed. Klankbordgroepen zijn voor de school belangrijk: ze geven signalen over wat er in de dagelijkse uitvoering van het onderwijs goed gaat en wat niet. Ze maken het zo voor de school mogelijk snel te reageren.

Klankbordgroepen hebben geen formele inspraak, die ligt wettelijk bij de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.

Hebt u belangstelling om mee te doen in de klankbordgroep van het JTC? U kunt daarvoor altijd contact opnemen met de conrector van de betreffende afdeling.

MR: de oudergeleding

De oudergeleding van de Medezeggenschapsraad (afgekort tot OMR) is grotendeels wettelijk geregeld. De MR heeft inspraak op het beleid van de school, voor ouders is wettelijk geregeld dat zij op onderdelen van het beleid recht hebben op inspraak of advies. De uitwerking van de bevoegdheden is vastgelegd in het Medezeggenschapsreglement van het JTC. De oudergeleding bestaat uit ouders van JTC-leerlingen. Bij vacatures worden door de MR aan het begin van een schooljaar voor de open zetels verkiezingen georganiseerd.
Lees hier meer over de MR.

Inspraak door leerlingen

Leerlingen worden ook uitgenodigd om mee te denken over de school. Zij zijn er immers dagelijks, zij ervaren welke dingen goed gaan en welke beter zouden kunnen. Wij willen dat graag weten .

Daarom heeft het JTC overlegorganen waarin leerlingen actief zijn.

  •  Klassenvertegenwoordigersoverleg: van elke klas wordt ongeveer eenmaal per module een vertegenwoordiger uitgenodigd voor overleg met de teamleider. Er worden zaken besproken die op het niveau van de klas en het leerjaar van belang zijn. Zo nodig is er vaker overleg.
  • De medezeggenschapsraad heeft een leerlinggeleding (LMR). Jaarlijks wordt die aangevuld. De leerlinggeleding van de MR is de plek waar de formele, wettelijk geregelde inspraak plaatsvindt.