Voorlichtingsavonden

We hechten op het JTC grote waarde aan betrokkenheid van de ouders bij onze school. In de loop van het jaar zijn er verschillende voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders.

- Snel na de start van het schooljaar nodigen we je ouders uit voor een voorlichtingsavond. Deze avond staat in het teken van kennismaking met de mentor. Er komt ter sprake welke belangrijke keuzes er in de loop van het jaar aan de orde zullen komen en hoe de school die begeleidt. 

 - Er zijn na elk van de eerste drie rapporten ouderavonden, waarin gesproken kan worden met de mentor of met vakdocenten. Je ouders krijgen hierover nadere informatie, ze kunnen zich inschrijven via Magister.
- Gedurende het schooljaar zijn er specifieke voorlichtingsavonden over profiel- of sectorkeuze, keuzevakken, vervolgopleidingen, studiefinanciering en nog wat van die onderwerpen. Bij elke avond volgt er nadere informatie.

- In de loop van het schooljaar organiseert de oudercommissie lezingen over belangrijke onderwerpen rond opvoeden. Thema's zijn bijvoorbeeld 'Dealen met Pubers' over de ontwikkeling van het puberbrei en onderhandelingsgedrag, 'Games en andere verslavingen',  'Social Media'.  De lezingen worden aangekondigd via de digitale kanalen van de school.

- De school organiseert academische lezingen voor leerlingen over actuele onderwerpen door academici. Sommige van de lezingen voor hogerejaars zijn ook open voor publiek, en ook ouders zijn daar welkom. Deze lezingen worden aangekondigd via de digitale kanalen van de school.

- In de loop van het jaar zijn er optredens, presentatieavonden en allerlei andere bijeenkomsten waarop leerlingen laten zien wat zij kunnen of wat zij gedaan hebben. De oudergroepen die het betreft ontvangen hiervoor uitnodigingen.

Alle bijeenkomsten worden opgenomen in de Kalender (jaarplanner) en de Agenda (ca 2 weken vooruit) van de school.