Zelfstandig huiswerk maken

Natuurlijk is huiswerkbegeleiding allereerst een taak van de school. Docenten zorgen ervoor dat het huiswerk duidelijk is opgegeven, dat je weet wat je moet doen en wanneer het klaar moet zijn. Het huiswerk zet je in je eigen agenda, en de docent plaatst het in de elektronische agenda van Magister, zodat je via elke internetverbinding altijd kunt zien wat je moet doen.
 
In de brugklas worden leerlingen tijdens mentor- en studieles geholpen om de systematiek van huiswerk te pakken te krijgen: goed opschrijven wat je taken zijn, vooraf plannen wat je doet, zelf nadenken over waar je veel tijd in moet steken en wat sneller kan, je studiemiddag goed en afwisselend invullen, op tijd aan grotere repetities en werkstukken beginnen. Sommige leerlingen gaat het makkelijk af en hebben het systeem al snel te pakken, bij anderen loopt het minder vanzelfsprekend en voor hen is 'leren huiswerk maken' op zichzelf al lastig huiswerk.
 
De docent controleert je huiswerk in de les. Niet altijd alles en bij elke leerling: we leren je juist om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Maar er wordt wel gecontroleerd en als je huiswerk niet hebt gemaakt, kan de docent maatregelen nemen om te zorgen dat je dat niet gaat/blijft vergeten.