Externe huiswerkbegeleiding

Het JTC vindt dat je je schoolcarrière zou moeten kunnen doorlopen zonder inzet van een extern huiswerkinstituut. De inzet van een externe huiswerkbegeleider is echter de vrije keus van ouders. Het JTC heeft om helderheid te verschaffen aan ouders een regeling voor omgang met externe begeleidingsinstituten.
 1.    Wanneer ouders externe huiswerkbegeleiding of andersoortige externe begeleiding voor hun kind willen inschakelen, is dat op eigen verantwoording en voor eigen kosten. De kosten voor deze externe begeleiding zijn onderdeel  van een afspraak tussen de ouders en het externe begeleidingsinstituut,  het JTC bemiddelt hierin niet. Het JTC draagt geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit of de resultaten van de huiswerkbegeleiding.
 2.    Het JTC heeft geen faciliteiten voor externe huiswerkbegeleiders. Het JTC stelt geen gegevens van leerlingen of ouders ter beschikking. Het JTC ondersteunt geen reclame of werving, het JTC faciliteert geen bijlesactiviteiten. Ouders verzorgen zelf de informatievoorziening voor het externe begeleidingsinstituut.  Het JTC communiceert niet met door ouders ingeschakelde externe begeleiders of huiswerkinstituten over leerlingen of over leerstof. Dus: niet over opgegeven huiswerk, niet over toetsen of toetsbesprekingen, niet over beoordelingen en/of vorderingen, niet over capaciteiten, niet over sociale  vaardigheden of over klassensituaties.
 3.    Het JTC biedt externe begeleidingsinstituten (zoals alle externe instellingen) op hun schriftelijk verzoek de mogelijkheid om binnen het JTC ruimte te huren op momenten dat de reguliere exploitatie van de gebouwen dat toelaat. Buiten deze facilitering organiseren begeleidingsinstituten geen activiteiten voor leerlingen en/of ouders of ontmoetingen met leerlingen en/of ouders binnen de gebouwen of op de terreinen van het JTC.
 4.    Personeel van het JTC dat eventueel ook bij begeleidingsinstituten werkzaam is, wordt in ieder geval niet ingezet voor begeleiding aan leerlingen van het JTC.