Sportdagen en excursies

In de loop van het jaar worden er veel sportdagen en excursies georganiseerd. Let op: zulke sportdagen, reizen, excursies en andere schoolgebonden activiteiten zijn wél onderdeel van het normale onderwijsaanbod. Ze zijn noodzakelijk voor het bereiken van de doelstellingen van het JTC.
Je moet dus (onder normale omstandigheden) gewoon meedoen. Voor aanwezigheid, absentie, ziekte- en betermeldingen gelden dezelfde schoolafspraken als voor reguliere lessen.  Zijn er bijzondere omstandigheden zodat het niet mogelijk is mee te doen, neem dan altijd ruim van tevoren contact op met je docent of de teamleider om het netjes te regelen. 
De deelnameplicht geldt natuurlijk niet voor de buitenschoolse activiteiten op het gebied van sport of excursies. 

Buitenland? ID verplicht!

Voor excursies en reizen met buitenlandse bestemming moet je ALTIJD een geldig paspoort of een ID-kaart bij je hebben. Een kopie is NIET voldoende ! Leerlingen zonder paspoort of ID-kaart kunnen niet mee op reis. 
Als tijdens het instappen blijkt dat je geen identiteitspapieren bij je hebt, kun je niet mee - dit is géén aanleiding voor kwijtschelding van de kosten (de school zelf heeft immers ook de kosten al gemaakt).