Feesten

De JTC-feesten zijn bekend, ze zijn altijd gewéldig! Het zijn er ook heel wat ... : het Galabal, vlak voor de kerstvakantie; een groots Carnavalsbal in het voorjaar; het Wuppenbal voor brugklassers en het afsluitende Eindfeest. Tussendoor zijn er kleinere (feest)avonden voor klassen of afdelingen, zoals bijvoorbeeld JTC-on-stage-avonden, filmavonden of andere activiteiten.

Toegang tot feesten

Voor avonden met een toegangsprijs kun je de kaarten op school vooraf kopen, vaak via de mentoren.
Er is meestal geen kaartverkoop aan de deur - houd daarover de mededelingen goed in de gaten! Prijzen en data van verkoop maken we vooraf bekend.

Bij schoolfeesten of andere activiteiten op het JTC kunnen we de identiteit van onze leerlingen ook verifiëren via hun identiteitskaart/paspoort en/of de Magister-app die leerlingen op hun smartphone hebben


Bij elk feest is aangegeven tot welk tijdstip je naar binnen mag (daarover krijg je aanvullende info per feest). Na die tijd gaat de deur écht op slot.
Het gebruik van de garderobe is altijd op eigen risico. Laat dus geen waardevolle spullen in je jas zitten.
Sommige feesten zijn gesplitst. Tot het eindfeest zit klas 3 bij onderbouw-feesten; op het eindfeest mag klas 3 voor het eerst aanschuiven bij de bovenbouw.  

Rook- en alcoholvrij

Feesten die door de school worden georganiseerd zijn volledig rook- en alcoholvrij. Bij de ingang controleren we steekproefsgewijs op indrinken. Als we je vragen om te blazen, is het altijd verplicht om daaraan mee te werken. De afspraak is NIX; blaas je teveel, dan mag je niet naar binnen. We bellen je ouders om te laten weten dat je naar huis komt. Let op: dit is niet veel! Een enkele consumptie een half uur eerder kan teveel zijn! Wees wijs, want wat de meter aangeeft, dat geldt - er wordt niet over gediscussieerd! 
Drank of rookwaren meesmokkelen is uiteraard niet toegestaan - de sanctie is altijd onmiddellijk vertrek. We informeren daarvoor natuurlijk altijd je ouders. 

Eindfeest

Het jaarlijkse eindfeest is een vrolijke afsluiting van het schooljaar. Je kunt er gezellig de frustraties van de laatste toetsweek van je afdansen, kletsen over je toekomstplannen (voor in de zomervakantie of voor je vervolgstudie) en het schooljaar zo samen met je klasgenoten afsluiten. Voor de bovenbouwleerlingen kan het eindfeest zelfs een beetje emotioneel zijn; het laatste feest op het JTC…!  

Afterparty’s

Sommige horecaondernemers organiseren na schoolfeesten een afterparty. In een enkel geval noemen ze zelfs de naam van onze school daarbij. Het JTC organiseert NOOIT een afterparty. De school is daarbij niet betrokken, zorgt niet voor toezicht en neemt ook geen enkele verantwoordelijkheid voor een afterparty.
Over alle feesten communiceert de school via brieven aan ouders of via de website. De school participeert niet in communicatie met of door horecaondernemers.