Bezoek Buddy Tegenbosch aan JTC

Op woensdag 7 februari bezocht de auteur Buddy Tegenbosch het Jan Tinbergen College. Buddy Tegenbosch wordt in 1975 in Eindhoven geboren. In 1993 doet hij eindexamen en gaat hij naar de Sportacademie die hij in vier jaar afrondt, waarna hij besluit om niet gymleraar, maar piloot te worden. Hij volgt zijn luchtvaartopleiding aan de Nationale Luchtvaartschool. Sinds 2000 is hij werkzaam als piloot bij Lufthansa in Duitsland.

Zijn eerste jeugdroman, getiteld Pokerface, was kerntitel van de Jonge Jury en is verkozen tot Jonge Lijster. Oog om oog, zijn tweede boek, is door iBooks uitgeroepen als beste Young Adult-titel van 2015 en wordt ook een Jonge Lijster. Livestream, zijn nieuwste boek, is in september 2017 uitgekomen. De boeken zijn verschenen bij uitgeverij VanGoor, onderdeel van Unieboek|Het Spectrum. Verder werkt Buddy mee aan PLOT26, een nieuwe, 100% digitale en interactieve lesmethode Nederlands.

Hij gaf op deze woensdag vijf presentatie aan alle M3-leerlingen. Hij vertelde niet alleen over zijn leven als piloot en auteur, maar hij ging ook in op alle vragen die onze leerlingen stelden. Inmiddels weten onze leerlingen ook dat een auteur maar 10% van de verkoopprijs van een boek ontvangt. Geen vetpot dus. Eveneens viel het voorlezen uit zijn boeken in de smaak. Veel leerlingen waren nieuwsgierig of de gebeurtenissen wel of niet echt gebeurd waren. De begrippen fictie, non-fictie en realistische roman werd uitgebreid aan de orde gesteld. Ook dit jaar was het auteursbezoek weer een succes en hopelijk kunnen we volgend jaar wederom een inspirerend iemand op school verwelkomen. 

De organisatie voor het JTC was in handen van dhr Van Geel.


Ter informatie ook even de afsluitende emailwisseling:

Van: Patricia
Aan: Buddy Tegenbosch
Onderwerp: RE: Schoolbezoek JTC 
Hoi Buddy, 
Bedankt voor je leuke berichtje. De positieve en leergierige sfeer is bovenal de verdienste van de docenten. vmbo leerlingen op het JTC worden echt tot lezen gestimuleerd en dat werpt dus zijn vruchten af .
We hebben ook zeker genoten van je bezoek. 
Hartelijke groet, Patricia 
Leesconsulent 12 - 18 | Bibliotheek VANnU 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Van: Buddy Tegenbosch
Aan: Patricia
Onderwerp: Schoolbezoek JTC 
Dag Patricia, 
Het is alweer even geleden dat ik te gast in Roosendaal mocht zijn. Ik wil je nog bedanken voor de leuke dag. Het was prima georganiseerd, alles stond klaar én werkte en bovenal... de leerlingen waren erg nieuwsgierig en gemotiveerd. 
Ik mag veel scholen bezoeken, maar de positieve/leergierige sfeer op het JTC was echt uitzonderlijk. De docenten waren erg gemotiveerd en dat zie je terug in het gedrag van de leerlingen. 
Kortom, ik heb het enorm naar mijn zin gehad. Ik hoop dat jullie (en dan natuurlijk vooral de leerlingen) het ook zo hebben ervaren. 
Nogmaals bedankt en hopelijk tot een volgende keer.  
Groet, Buddy 
 www.buddytegenbosch.nl

Media
  • Tegenbosch 2.jpg
  • Tegenbosch 3.jpg
  • Tegenbosch.jpg
  • Tegenbosch 4.jpg