LANparty op 9+10 april

De traditionele JTC-LANparty 2021 is in verband met de Corona verschoven naar zaterdag 10 april. Iets later - maar hij wordt wel weer fabuleus ... 


========================================================
Dit was de informatie over de LANparty van vorig jaar -
het wordt dit jaar OOK geweldig!
========================================================
De traditionele fantastische JTC-LANparty valt dit jaar in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 februari 2020. Lees hieronder alles over de organisatie en de afspraken ....

In deze LANparty is er ruimte voor maximaal 70 deelnemers (meer kunnen er niet bij). We spelen computergames, de hele nacht. De kosten zijn 10,00 euro per persoon. Dat is inclusief hapjes, drankjes en eten. Dus: niet zelf meenemen en niet bijbestellen :).

Foto's van vorige LANparty's kun je hier vinden:

https://goo.gl/photos/5GNNdG9UvMKdALT68

Welke games

We spelen een paar games die gratis en webbased zijn (die hoef je dus niet te kopen en je hoeft niets van te voren te installeren). Maar voor sommige games moet je wel zelf de game hebben gekocht of zelf van tevoren geïnstalleerd hebben. Let daarop! 
We spelen zowel op PC's als op consoles - bij de informatie die je na aanmelding in Magister ontvang kun je dat ook aangeven.
We spelen onder andere FortNite - een shooter, MineCraft - de bekende buildinggame; League of Legends - een team-arena-game; Counterstrike Global Offensive, Destiny2, Ark, kortom: het wordt een feestje! In de loop van de nacht zal blijken dat we nog veel meer games spelen.

Let op: leerlingen onder de 16 jaar mogen ALLEEN meedoen als ze van hun ouders schriftelijke toestemming hebben. We spelen geen extreme games, maar als je er bent zul je sowieso alles zien - en je kunt ook meedoen. In Nederland is het kopen van 16+ games toegestaan als je ouders toestemming geven; diezelfde lijn hanteren wij ook voor onze LANparty.

Als je ter plekke wilt downloaden of streamen: pas op! Als je teveel bandbreedte gebruikt kan het zijn dat we dit blokkeren omdat ook de rest moet kunnen blijven spelen. Advies is dus om zoveel mogelijk van te voren te installeren.

Programma 7 & 8 februari 

Op vrijdag vanaf 16.00 uur: brengen van apparatuur, deze wordt in een aparte locatie opgeslagen - er is geen mogelijkheid om langer apparatuur op te slaan;

17.00 uur: opzetten netwerk, vanaf dit moment kunnen jullie apparaten worden aangesloten, installeren en warmdraaien;

18.00 uur: samen eten (we vragen je van tevoren wat je wilt eten), aansluitend start de LANparty;

Op zaterdag  08.00 uur: einde LANparty, ontkoppelen apparatuur; opruimen van de ruimtes;

UITERLIJK 09.00 uur: iedereen is naar huis, de school gaat op slot.

Onderbouwleerlingen die van hun ouders daarvoor van tevoren schriftelijk toestemming hebben gekregen, mogen ook de hele nacht blijven. Zo niet, dan stoppen zij en worden om uiterlijk 23.00 uur met hun apparatuur opgehaald.


Apparatuur en software

Iedereen zorgt voor zijn eigen apparatuur: je eigen PC, je eigen monitor, je eigen toetsenbord en muis en headset enzovoorts. De school heeft niets te gebruiken en niets te leen. De school zorgt voor eventuele servers, voor datakabels en verdere infrastructuur.
Elke speler krijgt 1 netwerkaansluiting en 2 elektra-aansluitingen. Je kunt maar op 1 machine meespelen.

We gaan ook ter plekke toernooien organiseren ( bijvoorbeeld League of Legends), zorg dat je getraind bent en dat je game van tevoren (gratis) is gedownload en geïnstalleerd!

Aanmelden en betalen

Je moet je aanmelden. Dat kan vanaf MAANDAG 16 DECEMBER, 08.00 uur, via inschrijving in Magister. Na je inschrijving in Magister krijg je op je schoolemailadres (outlook) allerlei gegevens oer betaling, reglement (zie ook hieronder), en het toestemmingsformulier. Pas nadat we de betaling ontvangen hebben en het toestemmingsformulier ingevuld is ingeleverd is je inschrijving definitief!

De inschrijving wordt gesloten op DONDERDAG 22 JANUARI , 08.00 uur. De tijdmelding op de mail bepaalt het moment van inschrijven.

Er zijn 70 plaatsen beschikbaar. De kosten zijn 10,00 euro per persoon, dit is inclusief maaltijd en andere consumpties die de school ter beschikking stelt. In de antwoordmail zal staan hoe je moet betalen, dat gaat per bank naar de school. Het geld moet binnen zijn op 1 februari 2020 om 15.00 uur. Wie op dat moment niet heeft betaald, wordt van de spelerslijst verwijderd en de plaats wordt opgevuld door de volgende op de wachtrij.

Locatie

De LANparty wordt gehouden op het JTC, Burgemeester Schneiderlaan 2. De speelzaal is het podium in de aula. De foyer wordt ingericht als chillruimte, daar kun je ook eten en drinken (in de speelzaal eten of drinken doen we natuurlijk niet). 
De toiletgroep C0 is beschikbaar, frisse lucht kun je vinden op het achterplein. 

Reglement

Tijdens de LANparty gelden de normale schoolregels. Aanwijzingen van medewerkers van de school of van hogerejaars leerlingen die met de organisatie zijn belast worden altijd opgevolgd. 
De LANparty verloopt conform de gemaakte tijdplanning. Leerlingen blijven in de voor de LANparty toegewezen ruimtes en betreden geen andere ruimtes van de school. Het schoolterrein mag niet worden verlaten.

Voor leerlingen van 16 jaar of jonger is de inschrijving pas definitief als de ouders schriftelijk toestemming hebben gegeven. Het toestemmingsformulier krijg je per email na inschrijving in Magister, het ingevulde formulier moet je inleveren bij de receptie van de school.

De deelnemer zorgt voor zijn eigen PC, monitor en elektrakabels (haspels). Speakers zijn niet toegestaan, eventuele ingebouwde speakers staan uit. Een koptelefoon mag natuurlijk wel. Buiten de pc, monitor en directe toebehoren mogen er geen andere elektrische apparaten worden aangesloten. De school is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor apparatuur of andere bezittingen die je hebt meegenomen.

Er worden alleen door de school geaccordeerde games gespeeld. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de software op de eigen apparatuur, daarop staat géén illegale of aangepaste software. Ontstaan er tijdens de LANparty problemen door (al dan niet officiële) software of hardware van een deelnemer, dan is de deelnemer daarvoor aansprakelijk. De organisatie zal dan de apparatuur gelijk afkoppelen, er is geen discussie op dit punt mogelijk. Dat geldt voor verbindingsproblemen, vertraging op het netwerk of elk ander probleem dat door de organisatie gesignaleerd wordt en waarvan de organisatie vermoedt dat het veroorzaakt wordt door de apparatuur van de deelnemer.

De school zorgt voor alles voor de catering. Je hoeft zelf geen drinken of snacks mee te nemen, maar dat mag wel: natuurlijk géén alcohol of energy-drinks. Er mogen alleen etenswaren of dranken worden genuttigd in de speciaal daarvoor aangewezen ruimte, zeker niet in de speelruimte of in de nabijheid van de computers.

We maken er samen een mooi feest van! Om dat te realiseren, houdt iedereen zich aan de aanwijzingen van de organisatie. Als dat niet lukt, zal de organisatie je kunnen uitsluiten van verdere deelname. Je moet dan onmiddellijk je apparatuur afkoppelen, de organisatie zal naar je ouders bellen om je direct te laten ophalen (ongeacht het tijdstip :) )

Media
  • LANparty.jpg