Corona-update 15-11-2021

Afgelopen vrijdag heeft het kabinet tijdens de persconferentie een flink aantal maatregelen bekend gemaakt om de forse stijging van het aantal coronabesmettingen zo snel mogelijk te laten dalen. Maatregelen waar we allemaal op een bepaalde manier mee te maken zullen krijgen en die ten minste drie weken zullen duren. De scholen werden tijdens de persconferentie nauwelijks genoemd. Dat komt omdat het kabinet, op basis van het advies van het OMT, heeft besloten de situatie in het voortgezet onderwijs ongewijzigd te laten. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat de 1,5 meterregel, die op tal van plekken weer wordt ingevoerd, niet geldt voor de scholen.  


Als school zijn we heel blij dat we nog steeds “normaal” les mogen geven aan onze leerlingen en we hopen natuurlijk dat dit zo blijft. Wel nemen we enkele aanvullende maatregelen om de veiligheid van onze collega’s en leerlingen te waarborgen.  


Hygiëne-maatregelen:  

 

We houden de hygiëne maatregelen in stand, er is handgel beschikbaar bij de deur. Ons uitstekende ventilatiesysteem draait nog steeds op volle kracht en we blijven extra schoonmaak inzetten voor deurklinken e.d. Mondkapjes zijn niet verplicht, mochten leerlingen er echter een willen dragen, dan is dit op de gang toegestaan.  


Planning en organisatie:  

 

Alle onderwijs gerelateerde activiteiten gaan gewoon door. Schrijversbezoeken, toneelvoorstellingen en voorlichting horen bij ons onderwijs. Onderwijsactiviteiten die buiten school plaatsvinden gaan door volgens de daar geldende maatregelen.  

Ouderavonden en voorlichtingsavonden houden we voorlopig online.  

Het galabal verplaatsen we naar een ander moment in het schooljaar.  

 


Leerling in quarantaine:  


Indien een leerling in quarantaine zit, bij door bijvoorbeeld een positief geteste huisgenoot, dan kan de leerling de lessen online bijwonen. We proberen zoveel mogelijk van de les te streamen, maar niet alle lessen -denk aan practica, leerpleinlessen e.d.- zijn daar even geschikt voor. De nadruk van de docent ligt bij de aanwezige leerlingen in de klas. 
 
Zie ook de bijgevoegde beslisboom over het al dan niet thuisblijven van uw zoon/dochter.

Documenten
Media
  • corona5