4 mei: herdenken

Hoe ga jij dit jaar op dinsdag 4 mei herdenken? Wij, als Nationale Jongerenherdenking Roosendaal hebben een superleuk en gratis programma gemaakt die je kunt volgen tussen zaterdag 1 en zondag 16 mei. Normaal gesproken zouden wij jou, jouw ouders en de rest van jouw familie een super tof evenement in De Kring aanbieden, maar helaas gaat dat dit jaar niet. We hopen dat je ons programma van dit jaar net zo leuk vindt als de programma’s van 2018 en 2019!

Maar laten we onszelf eerst even snel voorstellen!

Wij, de Nationale Jongerenherdenking, zijn een groep jonge Roosendalers die het belangrijk vindt om herdenken onder de aandacht te brengen bij jongeren zoals jij. Je kent misschien wel dat je op 4 mei om 20.00 uur twee minuten stil moet zijn. Dat vinden wij waardevol, maar ook vinden we het van belang om het herdenken leuk én leerzaam te maken. Daarom organiseren wij, onder aanvoering van CultuurCompaan, sinds 2018 de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal.

Nationale Jongerenherdenking Roosendaal 2021
Wij vinden het belangrijk om tijdens ons event aandacht te besteden aan beleven, verhalen en kunst. Helaas dit jaar geen groot evenement op 4 mei, maar we hebben daarvoor in de plaats twee herdenkingsroutes ontwikkeld die je kunt volgen tussen zaterdag 1 en zondag 16 mei. Daarnaast hebben we op dinsdag 4 mei een herdenkingsoptreden dat je online via onze Facebookpagina of op TV via ZuidWestTV kan volgen. Oh, wist je dat acteur Guido Spek onze show presenteert?

In de herdenkingsroute met het escapespel loop je langs diverse oorlogslocaties in het centrum van Roosendaal, waar je opdrachten moet oplossen. Met de oplossingen van alle opdrachten kun de eindpuzzel ontcijferen. Je hebt hiervoor (maar) één telefoon nodig, ook als je met een groepje bent. Het spel duurt ongeveer 90 minuten. De herdenkingsroute met verhalen en kunstwerken duurt ongeveer 60 minuten. De route neemt je mee langs herkenbare plekken in het centrum van Roosendaal, waar je het oorlogsverhaal achter de plek kunt beluisteren. Jongeren van het Jongerenatelier hebben per verhaal een kunstwerk gemaakt als visuele ondersteuning. Om de routes te volgen moet je een speciale app downloaden en een QR-code scannen om de route te starten. Elke route heeft zijn eigen QR-code. Deze kun je vinden op posters op de ramen bij De Kring en de VVV en op onze website en social media kanalen.

Wil je meer weten?
Ben je benieuwd naar ons evenement dit jaar en wil je meer informatie lezen? Kijk dan op onze website, Facebook pagina en Instagram pagina

Ben je benieuwd naar hoe onze evenement er de voorgaande edities uitzag? Bekijk dan de video’s van 2018 en 2019 op onze YouTube pagina.

We hopen dat je op 4 mei ook gaat herdenken en daarbij ook gebruik wilt maken van één van onze herdenkingsroutes.

Heb je nog vragen?
Stuur ons dan een berichtje via onze social mediakanalen of mail naar njhroosendaal@gmail.com

Met vriendelijke groet,

De organsatie van de Nationale Jongerenherdenking Roosendaal

P.s. Laat je deze brief ook aan je ouders lezen? Zij vinden het vast leuk om met jou mee op pad te gaan of om samen naar de online herdenking te kijken!

Media
  • 4mei02
  • Visual Herdenkingroutes
  • Poster driehoeksborden
  • Werkgroep NJH 2021