JTC Pestprotocol is geüpdatet

Alle documenten van het JTC moeten regelmatig worden geëvalueerd en eventueel aangepast. Het pestprotocol is afgelopen jaar aan dit proces onderworpen, onze collega's die belast zijn met sociale veiligheid hebben hierover scholing ondergaan en in dat kader de aanpassing gerealiseerd. Het nieuwe pestprotocol heeft instemming van de MR gekregen in hun maart-vergadering.

De MR merkte bij de behandeling op : 'positief is dat de gepeste centraal staat, en niet de pester'.
Het protocol geeft veel aandacht aan de sociale processen rondom ongewenste verhoudingen, aan de rol van alle betrokkenen inclusief de 'toekijkers', en aan de manier waarop zowel leerlingen als medewerkers een rol kunnen spelen bij het bewaken van goede onderlinge verhoudingen. Uiteraard is er naast aandacht voor fysieke vormen van lastige verhoudingen ook aandacht voor de manieren waarop via internet communicatie slecht kan gaan.
Er zijn natuurlijk ook interventies opgenomen voor de situatie dat de verhoudingen niet goed (meer) zijn, het JTC wil dan investeren in het welbevinden en de sociale groei van alle betrokkenen.

Het is inmiddels op de site gepubliceerd, u vindt het op 

https://www.jtc-roosendaal.nl/JTC-Wiki/art/679240

Het JTC dankt iedereen die hieraan heeft meegewerkt, in het bijzonder onze coördinatoren Sociale Veiligheid Esther Kloth, Aranka van Dorst en Dirk Uijtdehaag, en de leerlingen van de Leerlingenraad die bij de evaluatie waren betrokken.

Media
  • OIP