Generatie Z op 10/12: VERVALT

De ouderworkshop 'Generatie Z - begeleiden bij kiezen' die gepland was voor 10 december VERVALT helaas wegens gebrek aan belangstelling.
Hebt u tóch hulp nodig bij de begeleiding van uw kinderen met keuzes? U kunt dan op de school terecht bij de decaan of bij een teamleider.

Het is jammer, maar helaas ...

===================

Generatie Z: de pubers van dit moment. Kiezen vinden ze moeilijk … En wij, school en ouders, wij moeten hen begeleiden. Hoe doe je dat?

Workshop voor ouders
Datum: 10 december 2019
Tijd: 19.30-ca 21.30 uur
Locatie: JTC Schneiderlaan
Toegang: gratis

Het kiezen (van een school, van een studie, van een profiel, of nog iets heel anders) vraagt inzicht. Natuurlijk inzicht in de mogelijkheden waaruit je een keuze kunt maken. Maar ook inzicht in je eigen wensen, in je eigen kwaliteiten, en nog lastiger: in je eigen idealen en drijfveren. 
Generatie-Z jongeren kunnen hier behoorlijk mee worstelen. Soms denken ze dat ze alle keuzes zelf willen en moeten maken. En hoe belangrijk het ook is dat het hun persoonlijke keuze is; als ouder of verzorger kun je gelukkig héél veel betekenen. Je kunt niet de keuze voor hen maken, maar wel hen helpen: bijvoorbeeld door het keuzeproces te structureren, door ze te motiveren en stimuleren om actief op zoek te gaan naar nieuwe ervaringen, door ze aan te geven waar ze informatie kunnen vinden die voor de keuze van belang is.

YoungWorks heeft veel verstand van GeneratieZ. Hun ervaringen komen ze met ons delen, zodat wij gericht met onze kinderen aan de slag kunnen.
Een expert van Youngworks zal tijdens deze interactieve presentatie theorie rondom Generatie-Z en keuzes maken afwisselen met concrete voorbeelden en inspirerende filmpjes. 
Na een algemene verkenning wat keuzes voor jongeren soms lastig maakt, gaan we in op het school- en studiekeuzeproces. We laten zien dat het verschillende fasen bevat en belichten per fase praktische do’s en don’ts waarmee je jouw kind kunt ondersteunen.

Via ouderlezing@ jtc-roosendaal.nl kunt u zich aanmelden, we vernemen graag met hoeveel personen u wilt komen.

Media
  • 2019 YoungWorks