Nieuwbouw - update

In de week van 26 augustus gaan we heien voor het nieuwe gebouw. 'Heien', maar dan geboord - daardoor is er minder lawaai op voor de omgeving, geen hele dagen gedreun en geen trillende grond.
Eerst moet de installatie worden opgebouwd, daarna worden zo snel mogelijk alle noodzakelijke funderingspalen geplaatst. In één week moet dit deel van het proces gerealiseerd zijn.
De installatie wordt direct daarna afgebroken, om ruimte te maken voor de machines die nodig zijn om de prefab-delen te plaatsen: vloeren en muren.

Aan- en afvoer naar het bouwterrein
Om het goed voor elkaar te krijgen zijn transportbewegingen nodig. Aanvoer van de machines, en daarna aanvoer van de grondstoffen voor de heipalen. De aanvoer vindt plaats via de Takspui om zo min mogelijk verkeersbewegingen te kruisen met de leerlingenstromen - verkeersveiligheid is belangrijk!
De machines die tijdens de bouw worden gebruikt komen (net als de bouwketen nu) aan de Takspui-kant van het nieuwe gebouw - zo  blijft het overgrote deel van het schoolplein tijdens de bouwperiode beschikbaar voor leerlingen. Een deel van het plein zoals we dat vorig jaar hadden is wel met bouwhekken afgezet om te zorgen dat de bouw veilig kan plaatsvinden en de aannemer ook met de nodige werkzaamheden rond het nieuwe gebouw terecht kan zonder tussen leerlingen terecht te komen. Tijdens de op- en afbouw van de machines en het heiproces zal  een extra deel van de fietsenstallingen voor leerlingen worden afgesloten uit veiligheidsoverwegingen. Dat deel komt direct na de heiwerkzaamheden ook weer vrij omdat het tijdens het verdere bouwproces volledig veilig gebruikt kan worden  - dit stuk afsluiting duurt dus ongeveer een week.

Overlast voor ons onderwijs
Tijdens het bouwproces zijn er natuurlijk momenten van overlast voor de medewerkers en leerlingen. Die zullen vermoedelijk het sterkst te merken zijn in de noodlokalen, vooral E005 en E105, en E004 en E104.
Op momenten dat daar tijdens gewone lestijden toetsen e.d. worden afgenomen en er tegelijk hinderlijke werkzaamheden plaatsvinden, hebben wij de mogelijkheid de klassen ergens anders in te roosteren - we zullen daar zeker gebruik van maken en zo de overlast zo klein mogelijk houden.
Voor toetsweken en examens hebben we afstemming met de aannemer - én bovendien weten we die momenten ruim van tevoren en kunnen we er met de lokalenroostering rekening mee houden; leerlingen zullen hier dus zéker geen hinder ondervinden.
Toch is het vermoedelijk onontkoombaar dat er af en toe iets gemerkt wordt van de nieuwbouw in de lessen. We gaan proberen dat allemaal netjes op te lossen, we hopen ook op wat begrip dat het soms improviserend moet.

Foto's: dhr Van den Broek, dhr Kivits
Media
  • 20190821_130605
  • _DSC2704
  • _DSC2711