Examens IB afgerond

Afgelopen donderdag en op zaterdag deden de leerlingen van TVWO6 naast de normale Nederlandse examens ook nog twee examenzittingen van het Examen International Baccalaureat.  Speciaal voor hen werd de school op deze zaterdag geopend en kwamen als surveillanten dhr Pasmans en mevrouw Duijzer.

Er was ook een verrassing : er kwam een inspecteur van de organisatie IB WorldSchools om te controleren of op het JTC de examens conform alle regels wordt afgenomen. Dat was dit jaar op het JTC (en andere IB-scholen in Nederland) extra lastig omdat de IB-examens deels samenvielen met zittingen van het Nederlandse Centraal Eindexamen er er dus speciale quarantaineregels golden. Het JTC heeft geen invloed op die planning - die is wereldwijd en Nederlands is maar een heel klein stukje van de organisatie; niet belangrijk genoeg om de wereldwijze planning daarop af te stemmen.

De inspecteur concludeerde na afloop dat het proces van afname geslaagd was, het JTC heeft e.e.a. keurig conform de regels uitgevoerd. Een compliment voor de afdelingsleiding van TVWO.

Het wachten is nu op de uitslag - we hopen dat ook de leerlingen (allemaal?!) slagen voor het examen zelf. 

Media
  • IMG_20190518_112327_resized_20190518_041019848