JTC-LANparty: van 1 op 2 februari

De nacht van 1 op 2 februari wordt op het JTC de 5e traditionele gewéldige JTC-LANparty georganiseerd.
In deze LANparty is er ruimte voor maximaal 50 deelnemers. We spelen computergames, de hele nacht. De kosten zijn 10,00 euro per persoon, inclusief hapjes, drankjes en eten.
Lees de informatie hieronder goed door!  En wil/ mag je meedoen: aanmelden vanaf maandag a.s. 18.00 uur.

Welke games

We spelen een paar games die gratis en webbased zijn (die hoef je dus niet te kopen en je hoeft niets van te voren te installeren). Maar voor sommige games moet je wel zelf de game hebben gekocht of zelf van tevoren geïnstalleerd. Let daarop!
We spelen onder andere FortNite - een shooter, MineCraft - de bekende buildinggame; League of Legends - een team-arena-game; Counterstrike Global Offensive, en daarnaast NIEUW : ook console-games. Kortom: het wordt een feestje! In de loop van de nacht zal blijken dat we nog veel meer games spelen.
Let op: leerlingen onder de 16 jaar mogen ALLEEN meedoen als ze van hun ouders schriftelijke toestemming hebben. We spelen geen extreme games, maar als je er bent zul je sowieso alles zien - en je kunt ook meedoen. In Nederland is het kopen van 16+ games toegestaan als je ouders toestemming geven; diezelfde lijn hanteren wij ook voor onze LANparty.
Als je ter plekke wilt downloaden of streamen: pas op! Als je teveel bandbreedte gebruikt kan het zijn dat we dit blokkeren omdat ook de rest moet kunnen blijven spelen. Advies is dus om zoveel mogelijk van te voren te installeren. 

Programma 1 & 2 februari

Vrijdag vanaf 15.00 uur: brengen van apparatuur, deze wordt in een aparte locatie opgeslagen
Vanaf ongeveer 15.30 uur: klaarzetten aula en opbouwen netwerk
17.00 uur: samen eten, aansluitend start LAN
Zaterdag, 08.00 uur: einde LAN, ontkoppelen apparatuur; opruimen van de ruimtes
UITERLIJK 09.00 uur: iedereen is naar huis
Onderbouwleerlingen die van hun ouders daarvoor van tevoren schriftelijk toestemming hebben gekregen, mogen ook de hele nacht blijven. Zo niet, dan stoppen zijn om 23.00 uur en worden uiterlijk 23.30 uur met hun apparatuur opgehaald. 

Apparatuur en software

Iedereen zorgt voor zijn eigen apparatuur: je eigen PC, je eigen monitor, je eigen toetsenbord en muis en headset enzovoorts. De school heeft niets te leen.
De school zorgt voor eventuele servers, voor elektra, datakabels en verdere infrastructuur. Elke speler krijgt 1 netwerkaansluiting en 2 elektra-aansluitingen. Je kunt maar op 1 machine meespelen.
We gaan een toernooi League of Legends spelen, zorg dat je getraind bent en dat je game van tevoren (gratis) is gedownload en geïnstalleerd!
Voor PlayStation-spelers hebben we VIER hdmi-monitoren – dat is dus een beperkte capaciteit. Als je zelf geen monitor gaat meenemen, heb je dus mogelijk het probleem dat je geen aansluiting kunt krijgen …
Gebruik van koptelefoons is verplicht, we gaan elkaar niet storen met geluid uit luidsprekers of monitoren. 

Aanmelden en betalen

Je moet je aanmelden. Dat kan vanaf MAANDAG 21 januari, 18.00 uur, op het adres info@jtc-roosendaal.nl . Eerdere aanmeldingen tellen NIET mee. De inschrijving wordt gesloten op MAANDAG 28 januari, 09.00 uur.

De tijdmelding op de mail bepaalt het moment van inschrijven. Na sluiting van de inschrijving krijg je bericht over de plaatsing.
Er zijn 50 plaatsen beschikbaar. De kosten zijn 10,00 euro per persoon, dit is inclusief maaltijd en andere consumpties die de school ter beschikking stelt. In de antwoordmail zal staan hoe je moet betalen, dat gaat per bank naar de school. Het geld moet binnen zijn op woensdag 30 januari. Wie op dat moment niet heeft betaald, wordt van de spelerslijst verwijderd en de plaats wordt opgevuld door de volgende op de wachtrij.
Er is ruimte voor MAXIMAAL 5 oud-leerlingen. 

Locatie

De LANparty wordt gehouden op het JTC, Burgemeester Schneiderlaan 2. De speelzaal is de aula. De foyer wordt ingericht als chillruimte, daar kun je ook eten en drinken (in de speelzaal eten of drinken doen we natuurlijk niet). De toiletgroep C0 is beschikbaar, frisse lucht op het achterplein. 

Reglement

Voor leerlingen van 16 jaar of jonger is de inschrijving pas definitief als de ouders schriftelijk toestemming hebben gegeven. Dat moet door het invullen van bijgevoegd formulier – dit moet je inleveren bij de receptie van de school.

De school zorgt voor alles voor de catering, we bestellen zelf géén eten, we drinken (uiteraard) geen alcohol, maar ook géén energy-drinks. De normale schoolregels gelden tijdens de LANparty.

Voor spullen die eerder op de dag worden gebracht, heeft het JTC een aparte opslagruimte. De LAN verloopt conform de gemaakte tijdplanning.
De deelnemer zorgt voor zijn eigen PC/ console, monitor en elektrakabels (haspels). Speakers zijn niet toegestaan, eventuele ingebouwde speakers staan uit. Een koptelefoon mag natuurlijk wel. Buiten de pc, monitor en directe toebehoren mogen er geen andere elektrische apparaten worden aangesloten.

Er worden alleen door de school geaccordeerde games gespeeld. Elke deelnemer is verantwoordelijk voor de software op de eigen apparatuur, daarop staat géén illegale of aangepaste software. Ontstaan er tijdens de LAN problemen door (al dan niet officiële) software of hardware van een deelnemer, dan is de deelnemer daarvoor aansprakelijk. De organisatie zal dan de apparatuur gelijk afkoppelen, er is geen discussie op dit punt mogelijk. Dat geldt voor verbindingsproblemen, vertraging op het netwerk of elk ander probleem dat door de organisatie gesignaleerd wordt en waarvan de organisatie vermoedt dat het veroorzaakt wordt door de apparatuur van de deelnemer.

Leerlingen blijven in de voor de LAN toegewezen ruimtes. Er mogen alleen etenswaren of dranken worden genuttigd in de speciaal daarvoor aangewezen ruimte. Spelers betreden geen andere ruimtes van de school. Het schoolterrein mag niet worden verlaten.

We maken er samen een mooi feest van! Om dat te realiseren, houdt iedereen zich aan de aanwijzingen van de organisatie. Als dat niet lukt, zal de organisatie je kunnen uitsluiten van verdere deelname. Je moet dan onmiddellijk je apparatuur afkoppelen en de organisatie zal naar je ouders bellen om je direct te laten ophalen (ongeacht het tijdstip :) )