Ronald Giphart bezoekt JTC op 15/01

Dinsdag 15 januari bezoekt schrijver Ronald Giphart het JTC. Om 13.45u gaan H4ABC bij hem op bezoek in de aula en om 14.30 uur H4DEF.

Ronald Giphart werd op 17 december 1965 geboren te Dordrecht.  Giphart debuteerde in 1992 met ‘Ik ook van jou’. Hij schreef daarna nog diverse romans en was redacteur van het literair tijdschrift Zoetermeer.

Giphart publiceert in uiteenlopende tijdschriften, waaronder het NS-tijdschrift Rails, waarvan hij enige tijd hoofdredacteur was. Hij schrijft ook onder het pseudoniem Arnold Hitgrap (anagram).

In 1998 maakte hij samen met Joost Zwagerman de literaire theatershow Hamerliefde, die in 2000 wegens succes werd verlengd. In datzelfde jaar was hij bij de gemeenteraadsverkiezingen lijstduwer voor de lokale partij Leefbaar Utrecht.

In 2003 was zijn novelle Gala boekenweekgeschenk. Gedurende een zaterdag was Gala geldig als 2e-klastreinkaartje voor treinreizen binnen Nederland.

Hij treedt ook op in het theater; in het seizoen 2005/2006 met Bart Chabot en Martin Bril in het programma Giphart en Chabot met Bril. De schrijver zit de jury van de Grote Jongerenliteratuur Prijs voor.

Giphart is naast ‘Ik ook van jou’ vooral bekend van ‘Phileine zegt sorry’ en ‘Ik omhels je met duizend armen’.

Ook schrijft Giphart columns voor dagblad de Volkskrant en voor het tijdschrift KIJK.

Media
  • 1280px-Ronald_Giphart_2018_cropped