Paarse Vrijdag op 14 december

'Paarse Vrijdag' is een dag waarop mensen door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren. Op het JTC willen we ook onze solidariteit tonen.

Uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de scholen niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren ligt vijf keer hoger dan bij heterojongeren. Wij willen op het JTC alle leerlingen wél een veilige omgeving bieden - en we willen dat ook laten zien.

Vrijdag 14 december zullen er daarom paarse ballonnen hangen bij de entree en in de aula, er zijn paarse polsbandjes en de bijbehorende krant (oplage van 100) is besteld om als optie in Havo 4 te behandelen in het mentoruur. In andere klassen zal er ook waar mogelijk in de les en met promotiemateriaal aandacht worden gegeven. Voor klas 4 en hoger start vrijdag 14 december de toetsweek, dat maakt het lastiger, toch : een oproep aan iedereen : draag op vrijdag 14 december iets paars om je solidariteit en respect te tonen.
Zo laten we met z'n allen zien dat iedereen op het #JTC zichzelf mag en kan zijn.

Media
  • Paars