Scholing docenten

In de week van 19 t/m 23 november gaat een deel van het tvwo docententeam naar Engeland voor een intensieve bij-/nascholing.

Docenten zijn voortdurend in scholing. Om hun vak bij te houden, om de onderwijskundige ontwikkelingen bij te houden en om op de hoogte te blijven van de ICT-ontwikkelingen.
Veruit de meeste scholing vindt plaats buiten lestijden: op dagen dat docenten niet ingeroosterd zijn, in weekenden, in avonduren, soms in vakanties, vaak op de vrijgeroosterde dinsdagmiddag. Dan merken leerlingen er dus niets van. Een klein deel van de scholing vindt plaats op momenten dat er anders lesgegeven zou worden - dat leidt dan tot vervanging, verschuiving of soms uitroostering.

Docenten op Tweetalig VWO hebben nog een extra scholingsopgave: hun Engelse taal moet van hoog niveau zijn, dat is o.a. één van de kwaliteitseisen die NUFFIC aan de tweetalige scholen stelt voor het certificaat. Die scholing houdt in dat zij jaarlijks cursussen volgen en daarnaast éénmaal in de drie jaar gedurende een hele week op een Engelse school taaltraining en - scholing ontvangen.

In de week van 19 t/m 23 november gaat een deel van het tvwo docententeam weer naar Engeland voor een intensieve bij-/nascholing. Met name voor de tvwo klassen heeft dit wel wat gevolgen. Er zal veel lesuitval zijn. De roosterkamer is druk met alle roosters in de weer geweest, er is veel met lessen geschoven, met als gevolg dat de leerlingen vrijwel geen tussenuren hebben. De meeste leerlingen zullen eerder uit zijn óf later hoeven te beginnen.  

Roosterwijzigingen worden zoals altijd via Magister gecommuniceerd.

Media
  • teacher