JTC-IB: 100%

Tweetalig-VWO-coördinator mevrouw Van Tulder kreeg deze week de uitslag van de examens Internation Baccalaureat binnen. Het is het examen dat leerlingen in 6VWO van de afdeling Tweetalig afleggen náást hun reguliere VWO-examen.

De IB-leerlijn is meer dan een paar extra lesjes en een toetsje. Het is een intensief traject waarbij gedurende de totale 6-jarige studie Vwo gemiddeld minimaal 50% van alle lessen (!) volledig (!) in het Engels worden gevolgd, er extra lessen Engels zijn gedurende vrijwel de hele schoolcarrière, docenten voor Engelstalige vakken zéér intensief worden geschoold (o.a. in Engeland en daar ook op Engelse scholen lesgeven!), waar intensief wordt geschoold in Engelse cultuur, in Europese cultuur, en in veel aanverwante Europese vakgebieden. Kortom: écht een internationaal georiënteerde opleiding die leerlingen in het Engels brengt op het niveau van near-native (!). 

Wel, mevrouw Van Tulder kreeg de uitslag. Zij schreef aan de collega's:

Het lijkt wel normaal te zijn, maar dat is het echt niet!  We hebben weer 100% geslaagden bij IB, allemaal op higher level. Ik ben super trots. Voor de statistieken, 9 leerlingen hebben een 4, 13 hebben een 5 gehaald en 3 zelfs een 6! (score is overigens van 1 t/m 7, waarbij je vanaf 4 bent geslaagd).

Wij feliciteren natuurlijk allereerst alle geslaagde leerlingen 6TVWO met het mooie diploma. En daarnaast de docenten met deze alweer geweldige prestatie. Dat is óók JTC!

Media
  • 100-percent.jpg