07. Cijfers en adviezen

Op het JTC ontvangen leerlingen en ouders regelmatig informatie die van belang is voor de schoolcarrière.

Cijfers

Resultaten van toetsen worden gepubliceerd op Magister. Leerlingen en ouders hebben een inlogcode. Hierdoor zijn zij voortdurend op de hoogte van de stand van zaken.

Advies

Gedurende de schoolloopbaan ontvangt een leerling veel adviezen over het studietraject. Formele adviesmomenten zijn:
- in de onderbouw krijgen leerlingen bij de rapporten adviezen vanuit de docentenvergadering over de mogelijkheden en (veel lastiger) onmogelijkheden die de docenten zien voor keuze voor de opleidingen die leerlingen kunnen gaan volgen;
- in de loop van de studie adviezen over mogelijke en bij hun capaciteiten passende profielen en keuzevakken;
- aan het eind van de studie adviezen over passende vervolgopleidingen.

De adviezen zitten vaak als bijlage bij het betreffende rapport.  

Cito-toetsen en andere aanvullende informatie

In de onderbouw worden naast de schooltoetsen ook Cito-toetsen afgenomen. Deze tellen niet mee voor bevordering, maar geven vaak wel aanvullende informatie. Vooral voor leerlingen bij wie discussie is over bevordering (de zgn. 'bespreekzone') speelt deze informatie een rol bij bespreking.

Waarnemingen van docenten

Onze docenten kennen hun leerlingen. Ze zien ze dagelijks functioneren, ze zien de relatie tussen inzet en resultaten, ze analyseren wat er in de studie goed gaat en op welke aspecten een leerling moeite heeft. De mentor beschikt via de docenten naast de harde cijfers ook over informatie over motivatie, inzet en gedrag.  Deze informatie kan een rol spelen bij de besprekingen tussen ouders en docenten en uiteindelijk ook in de beoordeling. 

Sorteren op:
TitelDatumPopulariteitActiefReacties
Adviezen
Lees meer
Overgangsnormen
Lees meer
Vervolgopleiding
Lees meer
Cijfers en rapporten
Lees meer