Office365 gratis

Via het JTC kunnen ouders, leerlingen en medewerkers gratis Office365 op maximaal 5 apparaten installeren.

Office365 (zoals het JTC dat gratis aan medewerkers en leerlingen aanbiedt) heeft de onderdelen Outlook (mail + agenda), Word, PowerPoint en Excel, maar ook OneDruive (met een eigen privé-opslagruimte in de cloud) en SharePoint. Het is dus een complete 'kantooromgeving' waarmee leerlingen (en andere gebruikers) al hun schoolwerk netjes kunnen maken, bewaren en communiceren.

Hieronder een korte uitleg hoe de installatie werkt.

Stap 1: log in op ons JTC-portaal bij SharePoint. DE URL is http://365.jtc-roosendaal.nl, gebruik hiervoor je leerling-email adres van school - dit emailadres bestaat uit je leerlingnummer gevolgd door @students.jtc-roosendaal.nl. Bijvoorbeeld: 12345@students.jtc-roosendaal.nl

Stap 2: Na de inlog kom je in ons JTC Office365 portaal. Daar staan alle functies die jij online tot je beschikking hebt. Die online-apps kun je altijd gebruiken als je internet hebt. Via het downloaden van Office365 krijg je op je eigen computer ook alle offline-toepassingen. Voor sommige programma's zijn die uitgebreider dan de online-versies.

Rechts op het scherm zie je “Office-apps installeren” staan.


Stap 3: Klik op Office 2016. Het installatieprogramma van Office365 neemt het nu van je over, de rest van de installatie wijst zichzelf.
Het portaal detecteert zélf op wat voor computer je de installatie doet en welk(e versie) Operating System je hebt - het stemt daar het de installatie op af.

Vragen stellen? Dat kan bij helpdesk@jtc-roosendaal.nl