PopUpClubs

Er zijn op het JTC héél veel activiteiten buiten het standaard-programma om. Een aantal ervan vatten we samen onder de naam PopUpClubs. Lees maar eens mee:

English BookclubCome and join our English bookclub!

During each session we’ll set ourselves a book to read and discuss. We will read and talk about anything from fiction to fantasy, science fiction to young adult and more; as long as they are popular releases in the English book community. We’ll not only discuss the books but any range of relevant topics to do with our reading. The book club will be organised four times a year.  

Want to know more, and/or sign up?
E-mail Mrs Roovers: ARO@jtc-roosendaal.nl
 


PopUp-club Nederlands  - Een leven zonder boeken is onleefbaar’ - Desiderius Erasmus 

En op het JTC zijn wij het daar helemaal mee eens! Dompel je bij ons onder in het literaire verleden en heden van Nederland en wees zelf de toekomst. In deze PopUpClub Nederlands werken we elk jaar rondom een thema waarover we vier bijeenkomsten organiseren. Het thema van dit jaar is creatief schrijven. Van een rederijkerswedstrijd tot handlettering en sprookjes schrijven, bij ons ontdek je wat je allemaal met woorden kunt doen. Taal is oneindig groot en groots, kom jij bij ons al haar wonderen ontdekken?
Informatie en aanmelden: eme@jtc-roosendaal.nl


PopUpClub Fotografie - deze wordt begeleid door onze JTC-fotografieexpert dhr Kivits. Hij geeft fotografiecursussen, begeleidt het JTC-internationaliseringsproject We Young People See Nature waarin natuurfotografie centraal staat. Leerlingen worden door hem geholpen om onder andere de JTC-feesten en andere activiteiten vast te leggen.
Informatie en aanmelden bij dhr Kivits, aki@jtc-roosendaal.nl 

JTC-on-Stage / JTC-OpenPodium - écht JTC: georganiseerd door leerlingen, vaak in het kader van een profiel- of sectorwerkstuk. Met leerlingen die de techniek doen voor licht en geluid, teksten schrijven, choreografie maken, trainingen en optredens verzorgen, decors maken en backstage verzorgen, uitvoeringen organiseren, en nog veel meer.
Informatie bij je docenten Muziek of Kunst - houd de aankondigingen in de gaten, zowel voor de organisatie en techniek en het meedoen daaraan, als voor de audities voor deelname aan de uitvoering !

Sterrenkunde - begeleid door onze JTC-docent Natuurkunde dhr Amhaouech. We bouwen onze eigen kijker, we organiseren waarnemingsavonden met  de prachtige grote JTC-telescoop (al eens gezien? Écht een beauty!). We organiseren bijeenkomsten over de bijzondere dingen in het heelal, zoals zwarte gaten en zo. Kijk eens mee ...  Planning is natuurlijk afhankelijk van het weer - bij bewolking kunnen we niet waarnemen.
Maximaal ca 25 leerlingen. Informatie bij je docent Natuurkunde, aanmelden en verdere info bij meneer Amhaouech, mam@jtc-roosendaal.nl.

Demo - de jaarlijkse spectaculaire sportdemonstratie die volledig opgezet, georganiseerd en uitgevoerd wordt door leerlingen met de vakken BSM en LO2 (het examenvak sport op resp havo/vwo en mavo).
Informatie kun je krijgen bij elke docent LO. De demonstratie wordt bijgewoond door onderbouwklassen, de informatie daarover krijg je via het rooster.

LAN-party - het is een traditioneel feestje: éénmaal per jaar gamen we van s middags 'door de hele nacht heen tot de volgende ochtend. Gamen, en tegelijk leren hoe lokale netwerken werken, hoe je ze aanlegt (en weer afbreekt), inrichten, probleemoplossen. Onder begeleiding van de JTC-ICT-afdeling.
Maximaal zo'n 50 deelnemers, georganiseerd door JTC-leerlingen. Informatie bij info@jtc-roosendaal.nl . Kijk hier voor een sfeerbeeld ....

Leven Onder De Loep
- we hebben 4 keer per jaar een bijeenkomst waar leerlingen uit alle klassen zich voor in kunnen schrijven, met steeds een boeiend thema uit het onderwerp van biologie: 'leven'. 
- DNA-isoleren: elke leerling mag zijn DNA isoleren uit wangslijmvlies en het en in een flesje aan kettinkje bewaren. 
- Snijpracticum ratten : wat herkennen we van de functies als we kijken naar het innerlijk en de organen van ratten?
- Roofvogels : demonstratie van gedrag en jachtmethoden,  en onderzoeken van het dieet door het uitpluizen van braakballen 
- Verrassingsbijeenkomst: een practicum uit het hele brede veld van biologie – altijd boeiend maar nu nog een verrassing ;). 
Per bijeenkomst maximaal 30 leerlingen op inschrijving. Het is voor onderbouw- en bovenbouw voor leerlingen uit alle afdelingen. Informatie bij de docent biologie, of bij jgo@jtc-roosendaal.nl  .
Kijk trouwens ook eens bij de prachtige aquaria en terraria op de 3e verdieping! Biologie is prachtig ....

Muziek: Audio & Video - Leerlingen (en/of docenten) kunnen op het JTC een clip maken, van zang en/of muziekinstrument. Het JTC maakt zelf de opnames, zorgt voor apparatuur en ondersteuning - de opnames resulteren in een mp3 of videoclip. De regie van de videoclip ligt bij de leerlingen, de eindmontage wordt gedaan door dhr Oomes. 
Als je liever zelf niet in beeld bent, maar wél de techniek heel interessant vindt,  kun je meewerken met geluid, video en techniek. Dat kan voor muziekvideo’s, maar ook voor evenementen op de school met de schoolapparatuur. Belangstelling? Meld je aan! 
Er is ruimte voor 25 leerlingen per jaar om mee te doen. Soms is er voor muziekvideo’s een wachtrij.  Informatie bij de muziekdocent. Aanmelden via foo@jtc-roosendaal.nl 
Kijk maar eens naar een resultaat

Halve Marathon van Roosendaal - het JTC doet traditioneel met heel grote groepen mee (denk dan aan ongeveer 100 lopers!) aan de Halve Marathon die in juni wordt gelopen.. We organiseren onze eigen voorbereiding met een paar trainingsbijeenkomsten en begeleiding van je eigen voorbereidingen. Onze gezamenlijke bijeenkomsten zijn de meest gezellige trainingen van het jaar. En we lopen mee, iedereen op de afstand die hem/haar het best past. Kijk maar eens naar onze toppers ...
Aanmelden is ca zes weken voor de loopdatum, je krijgt daarover informatie via Magister. Dus: houd het in de gaten en doe mee!

CodeClub - leren programmeren (jazeker: zoals in een computer!) op het scherm, maar ook robots programmeren die gewoon bewegen in de ruimte. Voor iedereen die houdt van logisch nadenken, creatief zijn, en geduldig doorzetten. Er is ruimte voor 10-15 deelnemers.
Informatie kun je krijgen bij docent wiskunde mevr Korevaar, email jko@jtc-roosendaal.nl 

Frans - twee dagen per jaar staat Frankrijk centraal op het JTC: 
- Fête de la Musique
- Journée de la langue française
Informatie kun je krijgen bij de docent Frans. Leerlingen zijn betrokken bij de organisatie en uitvoering van de twee Franse dagen. Leuk als je wilt meedoen: dat kun je regelen via je eigen docent Frans. Verdere informatie kun je krijgen bij mevrouw Kouijzer, email mkz@jtc-roosendaal.nl .

Theater - met een groep medeleerlingen vijfmaal in een jaar theatervoorstellingen bezoeken. Verrijkend (en vaak met grote kortingen!) en gezellig.
Verdere informatie bij je docent Kunstvakken. Aanmelden via email bij mec@jtc-roosendaal.nl 

Kunst - voor alle leerlingen die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur en daar graag meer mee willen doen. Veelzijdige activiteiten, zowel bekijken als zelf uitvoerend. En ja: zelfs adviserend naar de directie!
Zo bezoeken we wel eens een voorstelling of volgen we een workshop, maar we vragen deze leerlingen ook naar hun ideeën over cultuureducatie op het JTC. De groep deelnemers heeft zelf invloed op de inhoud en de uitvoering - dus we zijn erg benieuwd naar jullie creatieve ideeën en geven die in deze PopUpClub graag de ruimte.
Verdere informatie en aanmelden kan bij mevrouw De Korte, mkr@jtc-roosendaal.nl .

En nog veel meer - we hebben het dan nog niet gehad over sporttoernooien in allerlei sporten, PubQuizzen, discussiewedstrijden, talendagen. Het is écht teveel om op te noemen ...
Media
  • PopUpClub Creatief
  • PopUpClub JTConStage
  • PopUpClub CodeClub
  • PopUpClub HalveMarathon
  • PopUpClub LANparty
  • PopUpClub DemoLO
  • PopUpClub Kunst
  • PopUpClub Theater
  • PopUpClub FranseDagen
  • PopUpClub AudioVideo
  • PopUpClub Fotograferen
  • PopUpClub Biologie
  • PopUpClub Sterrenkunde