Aansprakelijkheid en verzekeringen

Aansprakelijkheid

Het is verstandig om geen waardevolle zaken mee naar school te nemen. De school stelt zich niet aansprakelijk voor beschadiging of diefstal van fietsen, kledingstukken of andere eigendommen van de leerling of bezoeker. De school heeft de beschikking over goede voorzieningen. Het is verstandig om die ook goed te gebruiken. 

Voor fietsen zijn er goede stallingen, die bij juist gebruik de kans op schade minimaliseren - losstaande fietsen vallen eerder om en lopen daardoor makkelijker schade op. Fietsen moeten vanzelfsprekend goed op slot staan. 
Voor scooters is een speciaal parkeergedeelte gereserveerd. Er zijn daar stalen beugels in de grond bevestigd om de scooter stevig te laten staan zodat ze niet door windstoten kunnen omvallen. Ook kunnen ze daar probleemloos aan de ketting worden gelegd.
 
Natuurlijk moet je nooit waardevolle spullen in een jaszak laten zitten. Voor kostbare eigendommen als sieraden, fietssleutels, portefeuilles, mobiele telefoons, laptops, grafische rekenmachines, enzovoorts adviseert de school zéér dringend om ze altijd op te bergen in de locker en zeker niet onbeheerd achter te laten in jassen, tassen of op andere plaatsen binnen of buiten de school.
De school is niet aansprakelijk en niet verantwoordelijk voor schade aan of vermissing van waardevolle spullen die leerlingen zijn vergeten of die zij hebben achtergelaten in (al dan niet afgesloten) lokalen, garderobe, kleedruimten of elders in of rond de school, of bij sportfaciliteiten.

Indien een leerling schade aan het gebouw of de inventaris toebrengt, dan zullen de herstelkosten hiervan verhaald worden. Bij diefstal van schooleigendommen wordt aangifte gedaan bij de politie.

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding is het dragen van sieraden niet toegestaan. 

Verzekeringen

De school heeft een collectieve ongevallen- en doorlopende reisverzekering afgesloten.

De ongevallenverzekering is van kracht tijdens verblijf in gebouwen of op de terreinen van de school. Ook geldt de verzekering tijdens door c.q. onder toezicht van school georganiseerde activiteiten buiten de gebouwen en terreinen van de school. Ook de reis van huis of school naar de plek waar de lessen, stages of activiteiten plaatsvinden en de terugreis vallen onder de verzekering, zolang de kortste route wordt gekozen en er wordt gereisd binnen de normale tijd die nodig is om de route af te leggen.

De reisverzekering is van kracht tijdens school- en groepsreizen, tijdens excursies en uitstapjes in schoolverband zolang de leerlingen onder toezicht staan van de door de school daartoe aangewezen personen. De verzekering is eveneens van kracht tijdens reizen in verband met door de school georganiseerde stages. Onder deze verzekeringen vallen alleen de kosten die niet gedekt worden door andere verzekeringen.