Vertrouwenspersonen

 


Voor gesprekken over vertrouwelijke zaken waarmee je niet met docenten of mentoren wilt spreken, kun je terecht bij een van onze vertrouwenspersonen. Dat kan zowel een intern vertrouwenspersoon op school zijn als een extern vertrouwenspersoon via de GGD

De school heeft twee interne vertrouwenspersonen. Bij hen kunnen jij en je ouders (en medewerkers) terecht voor zaken die je vertrouwelijk wilt bespreken; zaken waarover je niet direct met docenten of directie wilt praten, maar waarmee je wel op de school terecht wilt. De vertrouwenspersoon kan je indien gewenst, ook doorverwijzen naar de externe vertrouwenspersoon van de GGD.
Onze interne vertrouwenspersonen zijn mevrouw C.F.S.C.Voets en meneer P.L.A. Meesters. Zij zijn bereikbaar via e-mail:

Mevrouw C.F.S.C. Voets: cvo@jtc-roosendaal.nl
Meneer P.L.A Meesters: pme@jtc-roosendaal.nl
of telefonisch via ons algemene nummer: 0165-543 871.  

De vertrouwenspersonen zijn ook bereikbaar via hun postbus, de 'vertrouwensbus' die bij de receptie hangt. Hierin kunnen leerlingen en ouders melding doen van situaties van henzelf of van anderen die volgens hen de aandacht van de school dringend nodig hebben. De vertrouwensbussen worden alleen door de vertrouwenspersonen geopend. Zij bepalen zelf wat zij met de betrokken meldingen doen. Meldingen kunnen met vermelding van afzender, maar ook anoniem.

Let op: sommige gedragingen, bijvoorbeeld vormen van (seksuele) intimidatie,  zijn volgens de wet strafbaar. Als je bij de contactpersoon van de school melding maakt van een (redelijk vermoeden van) een strafbaar feit is deze persoon verplicht dit te melden aan het bestuur. Het bestuur is vervolgens wettelijk verplicht hierover de vertrouwensinspecteur van het onderwijs te raadplegen. Als zij beiden vermoeden dat er sprake is van een strafbaar feit, is het bestuur verplicht hiervan aangifte te doen bij justitie.
 

Externe vertrouwenspersonen

Bij ernstige problemen of vragen kunnen jij en je ouders terecht bij de externe vertrouwenspersoon bij de GGD of het Meldpunt Vertrouwenspersoon van de onderwijsinspectie.

Vertrouwensinspecteur:
Web: www.onderwijsinspectie.nl/onderwerpen/vertrouwensinspecteurs
Telefoon : 0900-1113111

Externe vertrouwenspersoon voor leerlingen en ouders: GGD
Web: www.ggdwestbrabant.nl/professionals/externe-vertrouwenspersoon
Telefoon : 076-5282241