Tutoring

Peer-tutoring

Peer-tutoring betekent dat ouderejaarsleerlingen hun jongere schoolgenoten helpen bij het leren. Het JTC bemiddelt tussen jongerejaars- en ouderejaarsleerlingen voor peer-tutoring. De school geeft richtbedragen voor een vergoeding.

Uiteraard is de mogelijkheid tot tutoring altijd afhankelijk van de vraag of ouderejaars belangstelling hebben om het te verzorgen – de school kan niet garanderen dat er altijd (snel) een tutor beschikbaar is. Het JTC verzorgt samen met Fontys-lerarenopleidingen een eendaagse scholing voor peer-tutors, zodat zij de elementaire vaardigheden voor het geven van bijles hebben.

Leerlingen en tutors maken onderling verdere afspraken. We stellen op school een werkplek ter beschikking waar de begeleiding kan plaats vinden. We zijn verder niet verantwoordelijk voor de afspraken of de inhoud van de tutoring. Doelstelling is dat de leerling na enige tijd zelf alleen het vak kan volgen en bestuderen. Als dat niet het geval is, ligt er de vraag of het vak voor de leerling niet structureel te moeilijk is en kan een gesprek tussen de leerling, ouders en de vakdocent of de mentor nuttig zijn, om samen na te denken over de toekomst. 
Opgeven kan middels het sturen van een mail naar bijles@jtc-roosendaal.nl
 

TopTutors

Sinds 2016 werkt het JTC samen met de Stichting TopTutors. Deze stichting heeft het doel om goede begeleiding in de vorm van bijles voor leerlingen beschikbaar te maken. De bijles wordt gegeven door oud-leerlingen van de school. Deze studenten zijn bekend met de school, de docenten en de gebruikte boeken, en ze geven allemaal bijles in hun eigen interessegebied of studievak.
TopTutors is een landelijke organisatie, die samenwerkt met Socrates Honour Society, een nationaal netwerk van topstudenten. Deze samenwerking zorgt ervoor dat ze de meest geschikte studenten kan bereiken om bijles te geven. Zo kan ook jij profiteren van dit netwerk!  
Meer informatie kun je vinden op de website van TopTutors: https://www.toptutors.nl/

Informatie een aanmelden
De lokale afdeling van het JTC heeft een ‘managing tutor’ - ook een oud-JTC-er: Stefan van Zundert. 
Bij hem kun je terecht kunt met algemene vragen over de bijlessen. Je kunt je aanmelden op  https://www.toptutors.nl/   via het online inschrijfformulier onder het kopje ‘ik wil bijles’. Voor meer informatie kun je ook een mailtje sturen naar stefanvanzundert@toptutors.nl